Reals jättelån för att rusta upp arenan: Sex miljarder kronor

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Real Madrid vill renovera sin arena Santiago Bernabéu.

Nu har den spanska storklubben beviljats ett gigantiskt lån på sex miljarder kronor för att kunna genomföra projektet.

Real Madrids president Florentino Pérez ska länge ha gått i tankarna att renovera klubbens klassiska hemmaarena Santiago Bernabéu, som i dagsläget rymmer 81 000 åskådare.

Ett alternativ för att finansiera ombyggnationen har varit att sälja ut namnrättigheterna för arenan, men flera intressenter drog sig ur projektet då de ansåg att Santiago Bernabéu är en historiskt viktig fotbollsarena som förknippas så starkt med klubben.

Det hade varit enklare att sälja namnrättigheterna om klubben hade planerat att flytta till en helt ny anläggning.

Foto: REAL MADRID

Kommer ta över 30 år att betala tillbaka

SportsPro skriver, och hänvisar till El Confidencial, att de två amerikanska bankerna Bank of America Merrill Lynch och JP Morgan har beviljat Real Madrid ett jättelån värt sex miljarder kronor för projektet.

Även de spanska bankerna Santander och CaixaBank ska vara med på ett hörn – men de går inte in med lika stora summor som de amerikanska bankerna.

Pérez hoppas att renoveringen av arenan kan inbringa drygt 1,5 miljarder per år i extraintäkter. Han har tidigare uppgett att det kommer ta Real Madrid 35 år att betala av lånet, även om uppgifter till El Confidencial gör gällande att det kommer att ta 30 år.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM