”Det rullar på bra”

Publicerad 2017-10-01

SUNDSVALL/STOCKHOLM. Djurgården behåller greppet om andraplatsen i allsvenskan efter en 5–0-kross mot Sundsvall – den största bortasegern på 44 år.

Med två mål såg Magnus Eriksson dessutom till att dra ifrån i skytteligatoppen.

– Det är så klart att kul att göra mål. Vi har ett bra go i laget och det rullar på, säger skyttekungen till Sportbladet.

Åt serieledande Malmö FF verkar det inte gå att göra något.

Men där bakom fortsätter Djurgården att ligga i förarsätet för att säkra en andraplats i allsvenskan. Borta mot Sundsvall tog man sin första trepoängare på tre matcher efter klara 5–0.

Djurgårdens skyttekung Magnus Eriksson satte två av målen och gick därmed upp i ensam skytteligaledning med 14 mål.

– Det rullar på. Vi har ett bra go i laget och det handlar om att sätta dit dem. Det här var en övertygande seger, vi sa i andra halvlek att vi skulle gå ut och stänga matchen och det är precis vad vi gör, säger Eriksson till Sportbladet.

Men det var Sundsvall som startade bäst hemma på Idrottsparken. Redan efter tre minuter hade de en boll i virket sedan Peter Wilson rundat Andreas Isaksson och avslutat från snäv vinkel.

Men istället för en hemmaledning satte Djurgården 1–0 i den 21:a minuten. Efter schabbel av Sundsvall i straffområdet landade bollen framför fötterna på Tino Kadewere som inte gjorde något misstag.

2-0 kom av bara farten när Magnus Eriksson placerade in bollen, fint framspelad av Gustav Engvall, i matchminut 24.

– Vi blandade och gav lite i början av matchen, men sedan kom vi igång, säger Eriksson.

Vackert Dif-mål

Andra halvlek var inte ens en minut gammal när Djurgården utökade ledningen genom Felix Beijmo efter ett vackert anfall.

Några minuter senare stod det 4–0 på resultattavlan. Magnus Eriksson tog då själv hand om den straff han blivit tilldelad efter han gått ned i straffområdet.

Sundsvalls spelare protesterade högljutt då Eric Larsson tillsynes tagit bollen först. Men domaren stod på sig och gav istället Larsson gult kort.

– Den är solklar. Jag har aldrig gjort en bättre brytning och domaren står bara någon meter ifrån. Man ska inte klaga när man förlorar med 5-0 men det är bland det sjukaste jag varit med om, säger Larsson i C More.

”Siktar på andraplatsen”

Avslutade målskyttet gjorde Jesper Karlström då han mycket vackert tryckte upp bollen i nättaket från straffområdeslinjen.

5–0 är den största bortasegern i allsvenskan för Djurgården sedan 1973, då man slog IF Saab från Linköping med 6–0.

Med fyra omgångar kvar är Malmö nio poäng före Djurgården, och skulle kunna säkra guldet redan i nästa omgång.

– Malmö är många poäng före så det blir tufft. Vi siktar på att komma tvåa nu och vinna resten av matcherna, säger Magnus Eriksson.

För Sundsvall innebär förlusten en missad chans att dryga ut försprånget till Jönköpings Södra på kvalplatsen nedåt. Trettondeplacerade Sundsvall är fortsatt två poäng före J-Södra.