William Nylander har skrivit på för Toronto

avJonathan Nilsson, Tomas Ros

Vilket drama.

Toronto Maple Leafs och William Nylander hade bara minuter kvar på sig för att komma överens.

Då kom beskedet – svensken är klar för ytterligare sex år i Toronto.

Turerna har varit många i följetongen kring William Nylander och Toronto Maple Leafs.

Parterna har inte lyckats komma överens om ett nytt kontrakt och den svenske 22-åringen har spenderat inledningen av årets NHL-säsong hemma i Sverige där han har hållit igång med AIK:s J20-lag.

Foto: EMIL WESOLOWSKI / BILDBYRÅN

Blev ett minutdrama

Men klockan 23.00, svensk tid, i kväll var deadline för 22-åringen och Toronto att komma överens om en årslön. Om inte Nylander hade skrivit på, eller blivit bortbytt, innan dess hade han inte fått spela i NHL den här säsongen.

– Jag ser fram emot att ha ”Willie” i laget. I mitt hjärta och i mitt huvud så vet jag att han kommer stanna i laget. Det är så jag måste tänka, sade tränaren Mike Babcock i går.

Men det blev ett riktigt drama.

Då kom de överens

Klockan tickade och det verkade osäkert in i det sista huruvida Nylander skulle skriva på eller inte.

Enligt uppgifter till Sportbladet var längden på kontraktet, sex år, satt ganska tidigt i förhandlingen. Med mindre än en timme kvar till deadline höjde Toronto budet med drygt en miljon kronor (120 000 dollar) per år – då gick avtalet i lås.

Strax innan klockan 23, med endast några minuter kvar till deadline kom sedan beskedet. Något Sportbladets Tomas Ros var först med att rapportera om på Twitter:

William Nylander blir kvar i Toronto Maple Leafs.

Hade kunnat hamna i KHL

Avtalet löper över sex år och Nylander får i snitt 6,9 miljoner dollar per år. Omkring 380 miljoner svenska kronor totalt.

Om inte parterna hade kommit överens hade William Nylander hamnat i det ryska KHL-laget SKA Sankt Petersburg, enligt uppgifter till Sportbladet. Detta trots att Avangard Omsk äger Nylanders rättigheter i ligan och uttryckt intresse för att plocka in honom.

ARTIKELN HANDLAR OM