Otäcka skadan på Edler – ut blodig på bår

avPer Bjurman

NEW YORK. Svenske Vancouver-backen Alex Edler bars ut på i bår i Philadelphia natt – efter ha fallit handlöst med ansiktet före i isen.

– Det var hemskt och skrämmande att se allt blod. Alla tankar är hos Alex nu, säger lagkamraten Ben Hutton.

1 av 2 | Foto: Matt Slocum / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Det var en ren olyckshändelse som drabbade Alex Edler i Vancouvers bortamatch mot Philadelphia – och den inträffade efter halva slutperioden.

I en situation framför Jacob Markström fastnade han med klubbladet i Jakub Voraceks ena skridskor och föll handlöst i isen – med ansiktet före.

Den 32-årige backen blev liggande en bra stund, i en stor blodpöl – innan han, till en stående ovation från Philadelphia-fansen i Wells Fargo Center, bars ut på bår.

– Det var hemskt och skrämmande att se allt blod. Alla tankar är hos Alex nu, säger lagkamraten Ben Hutton till Canucks hemsida.

Exakt hur illa veteranen från Östersund skadat sig, och om några ben i ansiktet gått sönder, är oklart.

– Han röntgas på sjukhus just nu. I övrigt har jag inga uppdateringar, säger coachen Travis Green.

Oro för Pettersson

I ett tidigare skede av matchen såg det ut som att även Elias Pettersson hade åkt på ännu en skada.

Han kolliderade med just Edler och for in sargen med våldsam fart, tog sig med möda till båset och försvann omedelbart ut i omklädningsrummet – men återvände, till hela västra Kanadas lättnad, strax därpå och slutförde matchen.

Den vann Philadelphia – främst tack vare sin nye målvaktsstjärna Carter Hart – med 2-1 och därmed är hetaste laget i ligan uppe i åtta raka segrar.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM