Västerås svacka – tredje förlusten på fyra matcher

Arkivbild

Västerås förlorade hemmamatchen mot Modo under söndagseftermiddagen.

Det var deras tredje förlust på tio dagar.

På fyra matcher.

Bägge lagen jagade en seger efter att ha förlorat med 3–2 senast. Västerås mot Almtuna och Modo mot Västervik.

Det var Modo som skulle öppna starkast borta mot Västerås.

Örnsköldsvikslaget kunde ta ledningen med 1–0 genom Anton Karlström efter knappa tio minuters spel och vann skotten med 13–5 i den första perioden.

I den andra perioden var det ombytta roller, då var det Västerås som förde spelet, men lyckades inte få till någon kvittering.

Avgörande i tom bur

Västerås kvitteringsjakt försvårades i den tredje perioden då laget endast var fullt manskap i 12 av 20 minuter. I stället kunde Modo avgöra med minuten kvar i tom målbur genom Joakim Hagelin. Matchen slutade 2–0 till Modo.

Västerås ligger kvar på tredjeplatsen medan Modo kliver förbi och tar femteplatsen från Leksand som har en match mindre spelad.