Då reste sig AIK och vann.

Nu är de med i täten i slutspelsserien.

AIK slutade trea i hockeyallsvenskan och fick därför kliva in i slutspelsserien med tre poäng.

Men väl där har det gått sisådär.

I första matchen blev det visserligen seger efter förlängning mot Almtuna, men efter 3–5 mot Södertälje i måndags var läget plötsligt prekärt för ”Gnaget”.

Men mot Pantern visade de klass.

Två matcher kvar

Christian Sandberg satte 1–0 efter knappt fyra minuter och Jesper Frödén fyllde på kort efter den första periodpausen. Pantern reducerade genom Akim Aliu, men AIK höll undan och vann med 2–1.

Segern och resultaten i övriga matcher i kväll gör att AIK nu är med i täten i slutspelsserien med två matcher kvar att spela.