På hemmaplan går det bättre.

Hemma mot Västervik blev det seger med 5–2.

Det blev förlust mot Karlskoga med 4–3 efter övertid senast.

Hemma mot Västervik var det bättre fart på AIK.

Laget slog smålänningarna med 5–2 efter en stabil insats. Mathias From inledde målskyttet tidigt i den första perioden och strax därefter pricksköt Daniel Muzito Bagenda in 2–0-målet.

Broberg med första SHL-målet

Innan den första perioden var slut hade JVM-spelaren, Philip Broberg, 17, satt sitt första hockeyallsvenska mål någonsin. Således 3–0 efter en period för stockholmarna, och segern var aldrig hotad.

Till slut blev det 5–2 efter att Anton Holm och Sam Marklund också hamnat i målprotokollet.

Tio poäng före närmaste utmanaren

Segern gör att AIK nu är hela tio poäng före Karlskoga, som ligger på tredje plats.

Laget har endast en poäng upp till serieledaren Oskarshamn.

Södertälje slog Pantern på bortaplan efter förlängning med 4–3 inför 238 åskådare i Malmö. Markus Oskarsson satte segermålet 32 sekunder in i förlängningen.

Karlskrona drog det längsta strået hemma mot Tingsryd. I en jämn match vann hemmalaget med 3–1. Jörgen Karterud gjorde det matchvinnande målet drygt sju minuter in i den tredje perioden.

Modo har haft en tung period och kom till matchen mot Almtuna med tre raka förluster. Men ångermanlänningarna kunde bryta sviten nere i Uppsala och vann med uddamålet i ett riktigt målkalas. Bortalaget ledde med 3–6 när bara minuter återstod av den sista perioden, men Almtuna reducerade både en och två gånger och pressade sedan på för en kvittering. Men Modo höll undan och skaffade sig lite andrum i kampen om playin-platserna.