Fyra mål och fjärde segern för säsongen.

Målsnåla Växjö hade all anledning att jubla efter 4–1 borta mot Mora.

– Det här var en bra kväll för oss, men vi är inte där än, säger tvåmålsskytten Janne Pesonen till C More.

Regerande mästaren Växjö har haft en allt annat än bra inledning av säsongen.

Laget hade bara tagit elva poäng på nio matcher och man är alltjämt sämst i hela SHL på att göra mål.

Men kanske börjar målmaskineriet komma i gång så smått nu.

Det började visserligen tungt med ett skott i målramen av Austin Ortega drygt halvvägs in i den första perioden i bortamatchen mot Mora.

Två snabba mål

Men kort därefter small det två gånger om på knappt två minuter. Först styrde Roman Horák elegant in 1–0 sedan Tuomas Kiiskinen assisterat, och sedan kunde Linus Fröberg skjuta in 2–0 mellan benen på Christian Engstrand efter att Växjö vunnit puck i offensiv zon.

Emil Aronsson reducerade visserligen i den andra perioden, men Janne Pesonens två första mål för säsongen i period 3 såg till att Växjö tog en efterlängtad seger och fick måljubla flera gånger om.

– Vi har kämpat med målgörandet och försökt jobba med det. Det här var en bra kväll för oss, men vi är inte där än, säger Pesonen till C More.

Segern innebär att Växjö går förbi Mora i tabellen upp till en niondeplats.

Mungiporna upp på Växjös Janne Pesonen. Borta mot Mora fick smålänningarna igång målskyttet.