Tollefsen målskytt när Färjestad vann

Publicerad 2014-12-07

Efter matchen mot Modo var Färjestads Ole-Kristian Tollefsen rubrikernas man efter en tuff tackling mot Janos Hari.

Mot Djurgården slog norrmannen till med säsongens första mål och hjälpte Färjestad till viktiga poäng.

– Det är kul för lagkamraterna att se att jag kan göra mål, säger Tollefsen.

Ole Kristian Tollefsen har varit inblandad i flera kontroversiella situationer under hösten. I slutet av november blev han avstängd för att ha hotat en domare och för några dagar sedan fick han kritik för en tuff tackling mot Modos Janos Hari.

Efter matchen mot Djurgården kan Tollefsen se fram emot mer positiva rubriker då han blev målskytt och hjälpte sitt lag till viktiga poäng.

Hemmalaget inledde målskyttet genom Marcus Sörensen som var tillbaka på isen efter en skada. Djurgårdens poängbäste letade sig påpassligt in framför mål och kunde sätta dit pucken efter knappt fem minuter.

En desto mer ovan målskytt i form av Färjestads lagkapten Ole-Kristian Tollefsen kvitterade i slutet av perioden. Försvararen hade letat sig in framför Djurgårdsmålet och kunde skicka in 1-1 via en backhand.

Vad gjorde du där uppe?
- Haha, ja säg det... Nä, men jag försöker ibland att fylla på. Och det var en forward som bytte så jag tänkte att jag kunde följa med upp. Sedan var det en tillfällighet att pucken kom till mig, säger Tollefsen.

Gulas kom fri

Färjestad hade kommandot och tog ledningen sent i den andra perioden. Då en olycklig Markus Nordlund tappade pucken som sista Djurgårdsback kunde Milan Gulas sno åt sig pucken.

Gulas kom ensam mot Mikael Tellqvist och kunde sätta dit ledningsmålet i luckan mellan Djurgårdsmålvaktens benskydd.

Efter ett mindre lyckat ingripande vid det målet fick hemmalagets Markus Nordlund revaschera sig i den sista perioden.

Nordlunds revansch

En hård puck från Nordlunds klubba letade sig in i mål med hjälp av medspelare som skymde sikten för Fredrik Pettersson-Wentzel i Färjestads mål. 2-2-målet var Nordlunds första för säsongen och kunde inte kommit mer lägligt.

Kvitteringen innebar förlängning på Hovet som räckte till en poäng för Djurgården.

I fölängningsperioden dröjde det bara 34 sekunder innan Färjestad kunde avgöra.

Fint passningsspel avslutades i mål av Joakim Nygård. 2-3 på resultattavlan och bortaseger för Färjestad som har tre raka segrar och klättrade ifrån bottenlagen MODO och Leksand ytterligare.

- Enklare att komma till arenan nu efter tre raka segrar, man har ett leende på läpparna nu och träningarna blir roligare, säger Tollefsen.