Matchstraff för Wernblom – då vände Modo

Publicerad 2018-10-03

Modo var utspelat och uträknat.

Då tog Lukas Wernblom, 18, ett matchstraff som verkade tända hans lagkompisar. Modo vände 0–2 till 4–2 efter matchstraffet.

– Tycker vi käkar upp dem i tredje perioden, säger forwarden Patrik Karlkvist till C More.

Magnus Wernblom är en av elitseriens mest utvisade spelare genom tiderna. Över 1 000 minuter hann Wernblom med innan han la skridskorna på hyllan.

Att sonen Lukas också spelar med hett temperament fick vi ett nytt bevis för i kvällens match mellan Wernbloms Modo och Karlskrona. I början av andra perioden brakade det loss mellan flera spelare. Där visade Lukas Wernblom prov på fina brottningskunskaper. Efter ett nacksving på Karlskronabacken Josef Ingman tvingades Wernblom lämna isen med ett matchstraff.

Han fick sällskap in i omklädningsrummen av Karlskronas Linus Karlsson.

Efter Wernbloms matchstraff bytte matchen karaktär. Modo var helt utspelat i den första perioden och Karlskronas 2–0-ledning var snarast i underkant. Hemmalaget vann skotten med 16–5 och Erik Hanses sattes verkligen på prov.

Fyra raka mål

Tränaren Björn Hellkvist var allt annat än nöjd efter 20 minuter:

– Han sa några väl valda ord, med all rätt. Det var inte alls bra. Han tryckte på att vi måste få stopp i spelet, de fick komma med alldeles för mycket fart, säger forwarden Kalle Jelvert till C More.

Det var just Jelvert som reducerade till 1–2 efter Wernbloms matchstraff.

– Bra pass av Tommy (Enström) och jag försökte bara få en touch på den.

På knappt två minuter i inledningen av den tredje perioden vände så Modo 1–2 till 3–2 efter mål av Kristian Jakobsson och Patrik Karlkvist. Jonathan Johnson kunde fastställa slutresultatet i power play.