Hedmans succé – bombade in två kanonskott

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Victor Hedman får fira jul som kung.

Han bombade in två kanonskott, och spelade dessutom fram till ett mål, när Tampa klippte morrhåren av Sunrise-pantrarna i nattens Florida-derby.

– Ja, det är skönt när man får utrymme för de där skotten och de sitter i hörnen, säger den ångermanländska backstjärnan till Sportbladet efter 6-1-knocken.

När kommer Tampa Bay Lightnings lyft?

Omvärlden, och Bolts-spelarna själva, har undrat länge. 

Well, i natt, i den sista matchen innan juluppehållet, kom det rungande svaret:

– Nu!

Bolts körde körde över starka delstatsrivalen Florida Panthers hemma i Amalie Arena och vann med alltså med 6-1.

– Otroligt skönt att få gå på ledighet med en sådan match under bältet, säger Victor Hedman när vi talar med honom efteråt.

– Men vi förtjänade det. Vi har spelat bra en längre tid utan att riktigt få utdelning. Nu släppte det och det är mycket bra, det stärker självförtroendet för hela gruppen.

Föräldrarna på läktaren

”Vigge” var själv i högsta grad delaktig. Han klappade in två monstruösa skott – ett i slutet av första perioden och ett precis strax innan slutsignalen – och spelade också fram till ett mål signerat Alex Killorn.

– Ja, det är väldigt när man får utrymme för de där skotten, känner att man träffar bra och de sitter i hörnen, konstaterar han.

– Jag ska skjuta mer.

Extra skönt blev det dessutom nu eftersom mamma Elisabeth och pappa Olle satt på läktaren – och blev inzoomade av tv-kamerorna, med stora leende klistrade över nunorna, efter sonens bomber till mål.

– Jag hördes ryktas om det det är, kluckar Victor.

– Det är väldigt roligt att ha dem här över jul för första gången på tolv år. Nu ska vi fira ordentligt på riktigt svenskt vis.

Han får själv göra det som Tampas store hockeykung.

1 av 2 | Foto: Chris O'Meara / TT NYHETSBYRÅN

Kevin Stenlund tar för sig bra nu när han väl fått chansen på den stora scenen med Columbus Blue Jackets.

Han stänkte in ett sylvasst skott, i ett powerplay, när Ohio-laget under natten småskrällde med en 3-2-seger mot New York Islanders på Long Island.

– Det är suveränt att killar som han gör mål åt oss nu när vi har så många skador. Vi behöver det, säger coachen John Tortorella.

Alex Wennberg hade en assist.

Washington brukar ha relativt lätt mot Boston, men i nattens möte i TD Garden såg det ut som att serieledarna från den amerikanska huvudstaden redan hade gått på jullov och därför åkte de på en rungande 7-3-propp.

– Vi sköt oss själva i foten, säger danske forwarden Lars Eller.

Henrik Lundqvist var tillbaka i Rangers-kassen för andra natten i rad och länge såg det ut som han skulle gå på julledighet med en fin känsla.

Han höll gästerna från Manhattan kvar i bortamatchen mot Philadelphia i två perioder med en serie grandiosa räddningar, men när minde än två sekunder återstod av mittperioden kunde hemmalaget kvittera den ledning Jesper Fast hade gett Blueshirts lite tidigare.

I tredje ökade förre Rangers-stjärnan Kevin Hayes på till 2-1 och sedan brakade gästernas spel ihop helt. Till slut blev det 5-1.

– En stor besvikelse. Vi behövde vinna den här matchen och var så när så länge, suckar ”Lunkan”.

Ottawa fortsätter jäklas med de bättre lagen. I natt slog de Buffalo med 3-1 hemma i Canadien Tire Center. Inga svenskpoäng noterades.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey