Boqvist målgörare andra matchen i rad

Publicerad 2019-11-29

Jesper Boqvist gjorde sitt andra mål i NHL när hans New Jersey mötte Montréal.

NHL-rookien Jesper Boqvist har gjort mål i två matcher i rad för sitt New Jersey.

I det senaste mötet med Montréal på bortaplan hjälpte hans mål dessutom laget att vinna.

Jesper Boqvist har hittills spelat tio matcher i NHL, och under de två senaste har han dessutom fått pucken i mål.

Så sent som i onsdags gjorde svensken karriärens första NHL-mål. Då sade han att han hoppades att målen skulle fortsätta komma. Och än så länge har önskan gett effekt.

Med åtta minuter kvar av andra perioden mot Montréal på bortaplan petade Boqvist in pucken på en retur från ett skott av Nico Hischier.

– Såklart är det bra för självförtroendet, och det känns skönt att få hjälpa laget att göra mål. Och det var ett viktigt mål för oss, säger han till tv-kanalen MSG+ under den sista periodvilan.

Boqvists mål gav New Jersey ledningen med 4–3 och den ställningen tog laget med sig till den tredje perioden.

44 räddningar

Sedan drygades ledningen ut till 5–3 men kanadensarna reducerade direkt.

I slutminuterna av matchen tog Montréal ut sin målvakt och i en kontring lyckades New Jerseys Blake Coleman frisera slutresultatet till 6–4. Coleman, som firade sin 28-årsdag på isen, gjorde förutom avslutningsmålet även matchens första samt noteras för två assist.

New Jerseys målvakt Mackenzie Blackwood gjorde 44 räddningar, flest hittills under hans NHL-karriär.

– De är alltid ihärdiga. Montréal skjuter alltid mycket mot mål, tar många returer. De gör så att man måste arbeta hårt och hålla skärpan genom hela matchen, säger Blackwood från omklädningsrummet.