Filip Forsberg hyllas för drömmålet

avPer Bjurman

NEW YORK. Filip Forsberg gjorde det i natt igen – ett mål så snyggt att hela hockeyvärlden drog efter andan.

Och med det lade han grunden för en seger som ger Nashville slagläge i Stanley Cup-serien mot Colorado.

– Det var framförallt viktigt eftersom det äntligen gav oss första målet i en match , men det gjorde ju inget att det blev så där, säger han blygsamt till Sportbladet efter 3-2-segern.

Den fjärde matchen mellan Nashville och Colorado i kokande Pepsi Center hade pågått i femton och en halv minut när Filip Forsberg för andra gången i det här Stanley Cup-slutspelet ställde till med häpnadsväckande solouppvisning.

Precis som i första matchen fick han tag i pucken i egen zon, störtade iväg över isen, fick på sig Avalanche-backen Duncan Siemens men bara trampade förbi honom, skar in framför kassen och vände bort Jonathan Bernier med ännu en gudomlig ”move”.

– Jag fick bra med tid och utrymme och såg att backen var lite på hälarna så jag tänkte att jag skulle kunna passera honom och det gick ju bra, säger den 23-årige artisten från Åkerö i Leksand när vi når honom efteråt.

– Det var framförallt viktigt eftersom det äntligen gav oss första målet i en match, men det gjorde ju inget att det blev så där.

Foto: Ron Chenoy / TT

Svensken hyllas stort efter målet. ”Filip Forsberg slutar aldrig att göra oss häpna”, skriver NHL på sitt officiella twitterkonto och Sportsnet frågar sig ”Filip Forsberg, hur gör du?” och tillägger ”Vi är inte värdiga”.

Landeskog reducerade

Predators – som förlorade match nummer tre i serien med 5-3 – var överhuvudtaget dominanta under första halvan av matchen och hade ledningen med 3-0 i mitten av andra, bland annat sedan ”Flipper” tillsammans med landsmannen Mattias Ekholm också assisterat förstklassigt till ett mål signerat Colton Sissons.

– Ja, inledningen var vår bästa i serien. Framförallt första perioden, då dominerade vi. Sedan tog vi lite för mycket utvisningar i andra och i tredje kom Colorado i en jäkligt fin push, men vi stod emot, fortsätter Forsberg.

Ja, Gabriel Landeskog reducerade till 3-1 i ett fem-mot-tre-läge dryga fem minuter in i slutakten och sex minuter senare gjorde Alexander Kerfoot ytterligare ett mål. Sedan låg hemmalaget på något enormt och förre Nashville-spelaren Colin Wilson hade en puck klockrent i stolpen i slutminuterna, men närmare kom man inte.

”Kommer inte bli lätt”

– De ska cred, jag tycker de har gjort det väldigt bra i de här matcherna, säger Filip.

– Jag tycker samtidigt det är väldigt starkt av oss att ändå vinna, särskilt här. Det är ingen lätt arena att spela i.

Nej, för Preds är det betydligt roligare hemma i Bridgestone Arena – och där har de nu chansen att avgöra hela serien natten till lördag.

– Det är planen, vi vill inte åka tillbaka till Denver och vi har skaffat oss ett bra utgångsläge, men det kommer inte bli lätt då heller, konstaterar svensken bakom Stanley Cup-slutspelets snyggaste mål.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM