Publicerad 2015-11-03

Verkar slippa åtal – vände matchen åt Chigaco

Allt talar för att det inte blir ett våldtäktsåtal mot Patrick Kane.

Det firade Chicago Blackhawks superstjärna i natt.

Efter en fenomenal tredje period såg han till att Chicago vände 1–2 till 4–2 mot Los Angeles Kings.

– En härlig comeback, sa Patrik Kane.

För ett par dagar sedan skrev tidningen Buffalo News att Patrick Kane troligen frias från våldtäktsanklagelserna som dök upp redan i början av augusti.

– Det är ett hopplöst fall, sa en av tidningens källor.

Kane har fortsatt spela för sitt Chicago även när utredningen pågått – något som klubben fått kritik för.

Och han har spelat bra.

Inför nattens hemmamatch mot LA Kings hade Kane gjort mål i sex raka matcher.

Det fortsatte på den vägen.

Tunga Kings hade en 2–1-ledning efter två perioder, men redan efter 1.22 av den tredje avlossade Kane ett projektil som visslade mellan benen på LA-backen Alec Martinez och förbi målvakten Jonathan Quicks utsträckta plockhandske.

Hyllade fansen

Och efter nio minuter serverade Kane en lysande backhandpassning till Teuvo Teräväinen som kunde slå in 3–2 från nära håll.

– Pucken kom till mig bakom målet och jag såg honom i ögonvrån. Teuvo gjorde det bra att lyckades sätta den i mål, sa Patrick Kane efteråt.

Sedan kontrade Artem Anisimov in 4–2 med dryga minuten kvar och Stanley Cup-mästaren från 2013 och 2015 hade slagit Stanley Cup-mästaren från 2012 och 2014.

Därmed bröts också Kings sju matcher långa segersvit. För Chicago fortsätter segersviten på hemmais – detta var lagets sjätte raka i United Center.

Patrick Kane blev vald till matchens första stjärna och i en intervju på isen hyllade han fansen.

– Spela hemma inför vår publik är stort. Vi ville bryta deras segersvit och samtidigt fortsätta vår. Det var en härlig comeback av oss. Publiken gav oss tändvätska, sa Kane.

***

Dallas hade åtta segrar på de nio senaste.

Toronto hade inte vunnit på hemmais i höst.

Hur det gick?

Mot alla odds vann Toronto med klara 4–1.

Medioker match

Hemmalaget var framför allt aggressivare framför målen och lyckades överlista Dallas-keepern Antti Niemi fyra gånger från nära håll. Två av gångerna var det Joffrey Lupul som hittade rätt.

Dallas superduo Jamie Benn och Tyler Seguin hade en medioker match. Visserligen satte Benn kvitteringen till 1–1 i den första perioden efter en målvaktstavla av James Reimer (som förutom det var strålande och räddade 43 skott).

Men mer än så blev det inte för Stars som nu fortsätter sin bortaturné med matcher mot Boston, Carolina och Detroit.