Lias Anderssons första mål: ”Inte det snyggaste”

Publicerad 2018-11-27

NEW YORK. Broadways alla lampor lyste för Lias Andersson i natt.

Den 20-årige rookien gjorde sitt första mål för säsongen när New York Rangers slog östra tabelljumbon Ottawa.

– Det var definitivt inte det snyggaste jag gjort, men ett mål är ett mål, säger han efter 4-2-segern

Det har gått segt med poängproduktionen för Lias Andersson sedan han kallades upp från farmarlaget för en månad sedan – främst för att han fått begränsad istid och i huvudsak spelat med lagkamrater som inte i första hand gjort sig kända för sin kreativitet, om man säger så.

Men i natt lossande det till slut.

Ställningen mellan Rangers och Ottawa var 1-1 när den unge göteborgaren i början av tredje perioden stångade sig in framför Craig Anderson och på något sätt styrde in ett Ryan Strome-skott.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, jag kände bara nånting i ryggen och när jag vände mig om rullade pucken in, säger Lias till klubbens hemsida.

– Det var definitivt inte det snyggaste jag gjort, men ett mål är ett mål. Coacherna hade dessutom sagt åt oss att gå in mer på mål och det var ett bra råd. Det händer positiva saker när man rör sig där.

Även Mika Zibanejad gjorde ett mål – sitt åttonde för säsongen – och Henrik Lundqvist stoppade 29 skott.

Jesper Bratt är het som en kastrull på gasspis – men otacksamt nog får han och lagkamraterna inte så mycket för det.

I nattens bortafajt mot Florida såg han med sitt andra mål på lika många matcher – en vass styrning – till att New Jersey skaffade sig 3-2-ledning i mitten av tredje perioden.

Men Panthers kvitterade en och en halv minut före slutsignalen – och så avgjorde Mike Hoffman på övertid.

Gustav Nyquist fanns bland målskyttarna när Detroit i nattens hemmamatch mot Columbus gjorde ett tappert försök att hämta in det 5-1-underläge de lyckades hamna i i början av andra perioden.

Men det var för sent, avståndet var för stort och gästerna vann till slut med 7-5.

I Toronto var det som vanligt sprakande jämnt och hårt mellan klassiska rivalerna Maple Leafs och Bruins.

Matchen stod 2-2 i slutet av andra perioden, men sedan gjorde Leafs ett ryck och lyckades vinna med 4-2.

Mitch Marner var isens kung med tre assist.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se