Hedman nätade i Tampas blytunga seger

avPer Bjurman

Foto: Jason Behnken / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

NEW YORK. Regerande Norris Trophy-vinnaren Victor Hedman har börjat varva upp igen.

Han var återigen formidabel och stod för såväl mål som assist när serieledarna Tampa bärgade en blytung seger mot San Jose i natt. 

– Det är ju på vårsidan man ska börja sin bästa hockey, säger den ångermanländske backbjässen till Sportbladet efter 6-3-segern.

Det är inte så att Victor Hedman på minsta vis varit dålig under hösten – bara lite mindre dominant än under de närmast föregående säsongerna, och lite mindre synlig i poängprotokollet.

Men senaste två veckorna känns det som att han fått ny energi och återigen börjat agera med den pondus med vilken han i sina största stunder tar över hela matcher.

Och så var det i sanning mot San Jose hemma i Amalie Arena i natt också. ”Vigge” ägde varje byte han spelade. 

– Jo, det jag tycker det börjar kännas helt okej och det är ju under vårdelen av säsongen man ska spela sin bästa hockey så jag är nöjd med hur det ser ut, säger han när vi når honom efter segern mot Sharks.

Mål gjorde han också – och snyggt var det. I en spelvändning i ett fem-mot-tre-läge som precis tagit slut fick han pucken i fart på blålinjen, bröt in mellan San Joses backar och stänkte fri in 4-2.

– Ja, det blev bra. Jag fick en fin passning av Kutjerov, tog mig förbi och kunde sedan utnyttja min räckvidd, fortsätter han.

– Det kändes såklart bra. Det är alltid kul att bidra offensivt.

I ett senare powerplay i tredje perioden spelade han också fram till ett mål signerat Steven Stamkos och till slut vann Tampa med 6-3.

– Vi gjorde en riktigt bra match, var effektiva när vi fick lägen och stängde ner dem när det behövdes, framförallt i tredje perioden, konstaterar Vigge.

– Vi har mycket lite att klaga på som får gå in i ledigheten med en sån här seger i ryggen.

Marcus Sörensen gjorde ett av gästernas mål, på assist från Tim Heed. Erik Karlsson har känningar av en skada i ett ben och spelade inte. 

– Vi får se hur Erik mår i morgon. Vi kommer bara spela honom de kommande två matcherna om vi är säkra på att det inte får långvariga effekter på hans skadesituation, säger coachen Pete DeBoer till The Athletic.

ARTIKELN HANDLAR OM