Tjeckien gruppsegrare – svensk seger ger Tyskland

Tjeckien är klara gruppsegrare i grupp A.

Det ger svenskt drömläge till kvällen.

Svensk seger mot Ryssland i kväll – då väntar Tyskland i kvartsfinal.

Just nu jublas det i både Tjeckien – och Danmark.

Efter tjeckernas 5–4-seger mot Schweiz är Danmark klart för kvartsfinal i hockey-VM.

När Michal Jordan satte 5–2-målet i öppen kasse med sex minuter kvar trodde nog samtliga att den femte segern var säkrad.

Men trots två schweiziska utvisningar de sista tre minuterna kunde man forcera fram ett 5–4-mål med 26 sekunder kvar och hade också läge att kvittera.

Tjeckien höll dock undan, säkrade förstaplatsen i grupp A och får därmed möta USA i kvartsfinalen.

– Schweiz får skylla sig själva efter den onödiga förlusten i första matchen. 3–2 mot Kazakstan sänkte dem, säger TV4-experten Petter Rönnqvist.