Hattrick av Forsberg - delad etta i skytteligan

avPer Bjurman

NEW YORK. Filip Forsberg fullbordade ett hattrick under lördagen – och är därmed delad etta i NHL:s skytteliga., 

– Han spelar på en oerhört hög nivå just nu, säger coachen Peter Laviolette efter det som till slut blev en 3–5-förlust mot Edmonton.

Det var inte så jättemycket som fungerade för Nashville Predators i lördagens hemma-matiné mot Edmonton Oilers.

De såg tröga ut, hade svårt att hitta rätt med passningarna och förlorade merparten av närkamperna.

Men Filip Forsberg gick det inte att klaga på.

Han brann med den där ilskna energin som han alltid kramar fram i de stora matcherna och stänkte gång på gång in puckar på Mikko Koskinen i Oilers-kassen.

Nytt klubbrekord

Först var det med den patenterade direktsläggan från vänstra tekningscirkeln i ett powerplay i andra perioden, sedan kom han i början av tredje släpande genom slottet och fick en passning av Ryan Johansen i exakt rätt ögonblick och snärtade in pucken – och så fick han kepsarna att regna över Bridgestone Arena-isen med karriärens sjätte hattrick, i form av ett vasst skott utifrån, i ytterligare ett powerplay i slutet.

Därmed slog han klubbrekord, för sista målet var tionde för säsongen och den lilla milstolpen har ingen Nashville-spelare tidigare nått så snabbt.

Upp i delad skytteligaledning

Det betyder också – eller betydde i alla fall innan nattens senare matcher – att ”Flipper” delar förstaplatsen i NHL:s skytteliga med David Pastrnak och Auston Matthews.

– Han spelar på en oerhört hög nivå just nu, säger coachen Peter Laviolette till klubbens hemsida.

– Hela kedjan med honom, Ryan Johansen och Viktor Arvidsson är bra, men när Filip avlossar pucken som han gör just nu, då vet man att det kommer bli mål. Men vi behöver mer bidrag från resten av laget.

Ja, otack är ändå världens lön. Predators fick alltså stryk med 5-3 - trots Filips målshow.

– Frustrerande. Jag tycker vi spelar tillräckligt solitt för att vinna, men vi tar för många utvisningar, säger svensken själv.

▪▪▪

I Calgary gjorde Elias Lindholm sitt sjunde mål för säsongen när Flames tog emot Washington Capitals - och det räckte till en poäng.

Men det var en annan gästrike som fick fira mest.

Nicklas Bäckström satte den straff som avgjorde och gav regerande mästarna en 4–3-seger.

Se fler höjdpunkter på Viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se

Foto: TT
ARTIKELN HANDLAR OM