Pucken inte inne – Arvidsson fick målet

avPer Bjurman

TAMPA. Viktor Arvidsson gjorde sitt åttonde mål för säsongen i natt – utan att göra mål.

– Jag har aldrig varit med om en sådan situation tidigare, men det är bara att tacka och ta emot, säger Nashville-stjärnan till Sportbladet efter 4-1-segern mot Vegas

Det var i slutet av duellen i Bridgestone Arena, när Vegas hade plockat ut målisen, ”Hackspetten från Kusmark” gjorde sitt märkliga icke-mål.

Han kom fri mot tom kasse, men hakades i skottögonblicket och tappade pucken – varmed domaren helt sonika ändå dömde mål.

– Ja, det var ju lite märkligt. Jag har aldrig varit med om en sådan situation tidigare, säger Viktor när vi når honom efteråt.

– Men nu finns det en sådan regel, så det är bara att tacka och ta emot.

”Det var jäkligt skönt”

Matchen var i praktiken redan avgjord vid det laget, eftersom hemmalaget hade ryckt ifrån till 3-1 i tredje perioden – och det för en gångs skull utan att ”Arvy” och hans kompisar i den mördande förstakedjan, Filip Forsberg och Ryan Johansen, behövt bidra med ett enda mål.

– Det är väldigt viktigt att fler formationer får utdelning, fortsätter Viktor.

– Ska man ha en chans att nå långt i den här ligan krävs så kallad ”secondary scoring”, så är det bara. Så det var jäkligt skönt att se andra göra några mål.

En var Calle Järnkrok – som dammade in ett rykande direktskott i nättaket i tredje perioden.

– Han fick en fin passning av Kyle Turris och drog på ett jäkla fint skott. Kul för honom att få göra det, kommenterar västerbottningen som sedan fastställde slutresultatet utan att egentligen göra det…


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM