Skjuter upp draften – hoppas spela klart

avPer Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. NHL har fortfarande ett fåfängt hopp om att kunna avsluta årets säsong sent i sommar.

Men i natt tvingades man skjuta upp draften – och ställa in sin årliga Awards-gala i Las Vegas.

– I övrigt bara avvaktar vi. Det är meningslöst att prata om olika datum i det här läget, säger vicekommissionären Bill Daly.

Foto: Tom Gannam / TT NYHETSBYRÅN
Bill Daly med regerande mästarlaget St Louis Blues.

Praktiskt taget alla europeiska ligor, i alla sporter, som pågick när den världsomfattande coronakrisen bröt ut för ett par veckor sedan har ställt in sina säsonger för gott – och tidigare den här veckan kom beskedet att även OS i Tokyo skjuts fram ett år.

Men i Nordamerika när NHL och basketligan NBA fortfarande små förhoppningar om att återuppta spel och om inte annat genomföra någon form av slutspel sent i sommar, kanske rentav i augusti eller september.

Men som ligans medicinska chef, Winnie Meuwisse, säger till Sportsnet:

– Det är svårt att sia om var den pågående pandemin kommer att ta vägen och vad vi får för tidsplan att förhålla oss till, men vi utgår från att det blir värre innan det blir bättre. 

Med andra ord:

Något beslut i frågan kommer inte tas inom överskådlig tid – och inga deadlines presenteras.

– Vi avvaktar. Det är meningslöst att prata om olika datum i det här läget, menar Gary Bettmans högra hand, Bill Daly.

Ingen awards-gala alls i Las Vegas

Det gäller också frågan om när de spelare som fortfarande sitter i karantän i sina nordamerikanska hemstäder får börja träna i små grupper igen.

Under onsdagen beslutade man dock att skjuta upp 2020 års draft, som skulle ha hållits i Montreal 26-27 juni. Även det så kallade ”combine”-lägret, där de största talangerna får en sista chans att göra intryck på scouterna senareläggs.

Nya datum kommer presenteras längre fram – för åtminstone draften måste i en eller annan form genomföras.

Däremot tycks det inte bli någon Awards-gala alls i Las Vegas i sommar och huruvida individuella priser som Hart Trophy och Vezina Trophy kommer att delas ut överhuvudtaget återstår att se.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey