I Färjestads uddamålsseger mot Ambri Priotta lät domarna spelarna slåss på nytt.

– Så löjligt, rent ut sagt, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

Färjestad råkade ut för en riktig holmgång i öppningsmatchen av CHL mot slovakiska Banska Bystrica i torsdags.

Gustav Rydahl åkte på matchstraff efter ett rejält slagsmål. Efteråt berättade han att han blev lite ställd när domarna inte klev in och avstyrde fajten, till skillnad från i SHL.

I dagens möte med schweiziska Ambri-Piotta var det Johan Ivarssons tur att kasta handskarna när han hamnade i handgemäng med kanadensaren Matt D’Agostini.

”Så löjligt”

Några större smällar delades dock inte ut och de två spelarna klarade sig från matchstraff. Situationen fick SVT:s expert Jonas Andersson att vädja till domarna.

– Bryt det där, säger den tidigare landslagsspelaren och fortsätter:

– Så löjligt, rent ut sagt. Det finns ingen plats inom ishockeyn för det anser jag.

Både Daniel Viksten och stjärnvärvningen Victor Ejdsell tvingades kliva av senast på grund av skador. Viksten åkte på en hjärnskakning och saknades i dag.

Ejdsell tillbaka

Däremot var Ejdsell, som fick ett rapp mot överkroppen, tillbaka på isen.

– Det är bra. Annars är jag inte här i dag, säger hemvändaren med ett leende till SVT.

Ejdsell gjorde dessutom värmlänningarnas första mål i matchen. På pass från Michael Lindqvist direktsköt han in 1–1 i den första perioden.

– Det är ett för jäkla bra pass av ”Linkan”, säger Ejdsell.

Matchen såg länge ut att sluta 1–1 efter ordinarie tid, men Johan Ryno ville annat. Med knappt fem minuter kvar bröt han in framför målet och avgjorde på egen hand. Färjestad har därmed tagit två raka segrar i CHL.

Luleå förlorade på straffar hemma mot Augsburg i den inledande CHL-matchen i torsdags. I dag tog norrbottningarna hem alla tre poäng i mötet med Liberec.

Daniel Sondell inledde målskyttet efter vackert klapp-klapp-spel och Nils Lundkvist utökade ledningen med ett skott från blålinjen. Einar Emanuelsson lirkade in 3-1 på ett friläge och nyförvärvet Filip Hållander fastställde slutresultatet till 4-1 med ett mål i tom kasse.