Landeskog målskytt mot Buffalo

Publicerad 2020-02-27

Gabriel Landeskog inledde målskyttet i Colorados hemmavinst över Buffalo i NHL-ishockeyn.

3–2-segern var lagets fjärde raka vinst.

Landeskogs mål kom i powerplay i första perioden, men 1–0-ledningen varade bara ett par minuter och ställningen var 1–1 i första periodvilan.

I andra perioden lyckades hemmalaget åter ta ledningen. Den här gången genom tjecken Martin Kaut, som nyligen plockades upp från farmarlaget Colorado Eagles. Det var hans första mål i NHL.

– Jag vet inte om det här är en dröm eller inte, jag är så lycklig över detta och jag kommer att njuta mer i kväll. Och min mamma är här – så det här målet var för dig mamma, sade han från isen efter sin fjärde NHL-match.

Men även i andra periodvilan var ställnigen oavgjord – 2–2 efter kvittering av Buffalos Curtis Lazar.

Larsson noteras för en assist

I början av tredje dömdes ett Coloradomål bort, men hemmalaget tog åter ledningen genom JT Copher med åtta minuter kvar av matchen.

Det var närapå att föreställningen togs till förlängning då Buffalos Victor Olofsson kom riktigt nära att kvittera i tredje periodens slutsekunder. Han försökte peta in pucken bakom Pavel Francouz i Colorados mål, men den studsade – först på ena stolpen, vidare på Francouz rygg, för att sedan landa precis utanför den andra stolpen.

Buffalos Johan Larsson noteras för en assist.

Los Angeles slog överraskande Pittsburgh med 2–1 och Las Vegas vann mot Edmonton med 3–0. I Vegas-kassen storspelade Marc-Andre Fleury som räddade 29 skott.

Colorados lagkapten Gabriel Landeskog i närkamp med Buffalo Zemgus Girgensons.