Tillbaka efter överfallet – avgjorde direkt

avHans Abrahamsson

GÄVLE. Ryggen mot väggen – då tog Brynäs en efterlängtad seger.

Linus Ölund var tillbaka efter sin hjärnskakning och sköt det matchvinnande målet i bottenmötet med Oskarshamn.

– Kul att var med och bidra och få göra mål, säger centern som gjorde sitt första mål för säsongen när Brynäs vann med 4–1.

Brynäs inledde SHL med en övertygande bortaseger mot regerande mästarna Frölunda. Efter det har Gävlelaget förlorat sju av de åtta senare matcherna och krismötena har avlöst varandra.

Nu kom en välbehövlig seger och Brynäs klättrade också förbi Linköping och ligger på rätt sida om kvalstrecket. 

För Oskarshamn blir förlustraden allt längre. Förlusten mot Brynäs var den sjunde raka och laget fortsätter tappa placeringar i tabellen. 

Inför mötet med nykomlingen var det ett pressat hemmalag som fick exakt den start man önskat. Efter 5.21 kunde Jacob Blomqvist trycka in returen efter eget skott och ge Brynäs en flygande start. 

Målet var periodens enda

Jämnt inför tredje perioden

Om Blomqvist var nöjd var Oskarshamnstränaren Håkan Åhlund det motsatta. Och han ville se rejäl skärpning inför andra perioden:

Men det tog bara 45 sekunder av mittperioden innan nästa mål kom. Linus Ölund var tillbaka efter två veckors frånvaro på grund av en hjärnskakning. Snyggt framspelad av Victor Söderström stänkte Ölund in pucken högt bakom Pettersson-Wentzel. Ölunds första för säsongen:

– Den satt bra. Jag kommer direkt från båset letar en yta och Victor hittar mig och sedan trycker jag upp den bra.

Ölund har varit borta under de senaste tunga veckorna för Brynäs – och kom in med välbehövlig energi:

– Jag tänkte inte alls på hur det gått i de tidigare matcherna. Det var bara oerhört roligt att vara tillbaka. Jag sa det när jag träffade alla grabbarna i måndags: ”fan vad roligt att komma till hallen och bara hänga med de andra”.

Ölund fick klartecken för spel efter matchvärmningen på förmiddagen.

– Jag pratade med läkaren i går kväll (onsdag) och i morse (torsdag) efter matchvärmningen och fick klartecken, så det var roligt. Tyckte det kändes bra och skallen har känts bra i några dagar, säger Ölund, som knockades av Örebros Jordan Boucher.

Oskarshamn reducerade med fem minuter kvar av perioden, men sex minuter in i slutperioden gjorde Daniel Mannberg 3–1 och sedan var Brynäs aldrig hotat.

– Det här är första matchen, förutom Färjestad, där vi inte har möjlighet att över huvud taget mäta oss med motståndaren, säger träanren Håkan Åhlund.

Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM