Frölunda körde över Leksand: ”Bästa för säsongen”

Svenska mästarna mot nykomlingarna.

Då tog Frölunda en klar seger 5–2-seger mot Leksand.

– Killarna är på i dag, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

Frölunda HC

En stark andra period la grunden för Frölundas klara seger mot Leksand i Strömstad.

Viktor Ekbom gav Frölunda ledningen med knappt halva matchen spelad. När periodsignalen ljöd hade de regerande svenska mästarna hittat nätet ytterligare två gånger.

Tränaren Roger Rönnberg var nöjd med prestationen.

– Det är våra två bästa perioden in på säsongen så här långt, säger han till C More.

– Vi har jobbat konsekvent i snart fyra veckor på is. Vi börjar sätta grunderna i vårt spel och killarna är på i dag. De jobbar hårt, säger Rönnberg.

Rosseli Olsen tvåmålsskytt

Mats Rosseli Olsen gjorde sitt andra mål för kvällen i inledningen av tredje perioden, vilket innebar 4–0, och då var matchen i princip avgjord.

Leksands nyförvärv Patrik Zackrisson fastställde slutresultatet till 5–2 med sin reducering i slutminuterna.

Växjö Lakers stod för en imponerande vändning borta mot finska Lukko Rauma. När den tredje perioden inleddes låg Växjö under med 1–4. När slutsignalen gick stod de som segrare efter att ha gjort fyra raka mål i den tredje perioden.

Martin Lundberg gjorde två av målen och Marcus Davidsson gjorde det matchavgörande 5–4-målet.

Rögle tog en klar seger mot Linköping. Christoffer Rifalk höll nollan för sitt nya lag då han räddade samtliga 19 skott han fick på sig. Anton Bengtsson stod för ett mål och en assist i 4–0-segern.

Brynäs tog tredje raka segern på försäsongen när Ässät stod för motståndet. Gävlelaget vände 1–2 till 4–2 i den tredje perioden. Nyförvärvet från Västerås, backen Alexander Lindelöf, gjorde sitt första mål för klubben.

Försäsongens utropstecken, Jonathan Sigalet, visar att poängformen håller i sig. Backen var med i förspelet till Greg Scotts direktskott som fastställde slutresultatet.