Sverige tappade 3–0-ledning i JVM-genrepet

Sverige ledde med tre mål mot USA och var på väg mot ett fint JVM-genrep.

Då varvade USA i gång, gjorde fem mål i mittperioden och vann med 6–4.

– Vi fick väl en liten lärpeng i dag, säger förbundskaptenen Tomas Montén.

Träningsmatcherna är avklarade och på annandagen börjar JVM för Juniorkronorna.

Sverige vann den första träningsmatchen mot värdnationen Tjeckien med 5–1 för två dagar sedan, och i förlustmatchen mot USA klickade den svenska offensiven rejält i första perioden. Adam Ginning, Philip Broberg och Karl Henriksson blev alla målskyttar och Sverige hade en tremålsledning efter 18 minuter.

Men i andra perioden vände det snabbt. Åtta minuter in i mittakten var det kvitterat och när spelarna skrinnade ut till tredje perioden hade USA ledningen med 5–3.

”Resultatet är inte viktigt”

USA vann till slut med 6–4.

– Jag har ju försökt prata inför de här matcherna om att resultatet inte är viktigt. Det viktiga är hur vi spelar och tar oss an matchen. Där fick vi väl en liten lärpeng i dag, säger Montén.

Efter 5–1-segern mot Tjeckien för två dagar sedan tyckte förbundskaptenen att det fanns utrymme för förbättring i försvarsspelet. Det gör det fortfarande.

– Ja, absolut. Men jag tycker mer att vi var lite i otakt mot tjeckerna. Då kändes det som att vi inte var riktigt vana och gjorde misstag för att vi inte visste hur vi skulle agera. I dag är det mer slarv, säger Montén.

Raymond vilade på nytt

Hugo Alnefelt vaktade målet och samtliga svenska spelare deltog förutom Lucas Raymond. 17-åringen drogs med en virusinfektion inför turneringen och man valde att låta honom vila för att vara helt redo för JVM-premiären mot Finland på annandagen.