”Det är 80 procents chans att Nylander skriver på”

Experten tror att William Nylander skriver på för Toronto

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

William Nylander har fortfarande inte kommit överens med Toronto om ett nytt kontrakt.
Men enligt Sportsnets-experten Chris Johnston kommer svensken att skriva på inom kort.
– Jag säger att det är 80 procents chans att han skriver på och spelar där innan 1 december, säger han.

Efter en strålande säsongsöppning har Toronto Maple Leafs nu börjat svaja lite. I helgen kom andra raka förlusten för laget, denna gång mot St. Louis Blues (1–4).

I takt med att kanadensarnas storstjärnor slutat att producera för tillfället sneglar många supportrar på svenske William Nylander som fortfarande står utan kontrakt med klubben.

Sportsnets expert Chris Johnston berättade i en tv-sändning att Nylander träffat Torontos general manager Kyle Dubas i Schweiz i onsdags för att prata om 22-åringens framtid i klubben. Nylander tränar sedan tidigare med österrikiska Dornbirner.

– Även om ingen lösning kom till stånd så fick Dubas chansen att i enrum med William poängtera hur viktig han är för Maple Leafs och klubbens satsning på en mästartitel i NHL de närmaste åren. Dubas betonade att Toronto vill göra allt för att behålla honom och ställde säkert frågan vad som krävs för att han ska skriva på, sa Johnston för ett par dagar sen.

Träffades i New York

I gårdagens Sportsnets-sändning var Chris Johnston återigen med på ett hörn och bekräftade att Dubas och Nylanders agent Lewis Gross ska ha träffats på Madison Square Garden under matchen mellan Calgary Flames och New York Rangers.

Han menar att det är ett gott tecken att representanter från båda parterna träffas och för öppna dialoger, även om det kan dröja innan ett avtal nås.

Foto: David Zalubowski / TT

– Man måste ha fortsatt tålamod. I en perfekt värld skulle allt såklart redan ha löst sig, men i verkligheten finns det ingen deadline inom den närmsta framtiden. Det är fortfarande 5-6 veckor till 1 december (då en deal måste vara klar), säger han och fortsätter:

– Jag tror att de satsar på att få fram ett kortare avtal nu, vilket borde vara lättare att fixa. Det blir mindre lönesummor som de rör sig om då. Jag tror att det är troligt att han skriver på.

”Finns ett värde i att sitta och prata”

Johnston tror inte att det är aktuellt att Toronto väljer att trejda bort Nylander inom en snar framtid. De har tid på sig fram till december att komma överens om ett avtal, så de behöver rent teoretiskt inte komma fram till en lösning på ytterligare ett par veckor.

– Just nu finns det ett värde i att sitta med honom och prata. Jag säger att det är 80 procents chans att han skriver på och spelar där innan 1 december, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM