Stjärnan åtalas i stor kokainhärva

avAndreas Käck

Foto: David Zalubowski / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Jori Lehterä, till vänster, misstänks för narkotikabrott.

NHL-spelaren Jori Lehterä, 30, misstänks för narkotikabrott.

Nu kommer beskedet att han åtalas.

– Han ska upp i rätten, bekräftar åklagaren Antti Virtanen för finländska MTV.

Sportbladet har tidigare rapporterat om att Philadelphia Flyers-spelaren Jori Lehterä är indragen i en stor kokainhärva hemma i Finland. Den 30-årige NHL-forwarden är en av totalt 22 personer som misstänks vara inblandade i en stor liga som ska ha sålt drygt två kilo kokain på olika restauranger i Tammerforsregionen sedan januari 2017.

Nu kommer beskedet att han åtalas.

– Han ska upp i rätten, bekräftar åklagaren Antti Virtanen för finländska MTV.

Nekar till brott

I somras grep polisen de 22 misstänkta personerna, alla i nära anslutning till Jori Lehteräs tomt i Tammerfors. Sju av dem häktades.

Exakt vilken roll polisen misstänker att Lehterä har haft är ännu inte känt, men klart är att 30-åringen nekar till brott.

Börjar på nyårsafton

Enligt åklagaren Antti Virtanen kommer rättegången att inledas måndagen den 31 december, alltså på nyårsafton, och man räknar med att behöva totat sju tillfällen i rätten.

– Det första steget är att gå igenom åtalspunkterna för de huvudmisstänkta, de som tillhandahållit stora mängder kokain, säger Virtanen.

Övriga sex tillfällen planeras att hållas i januari månad och planen är att Jori Lehteräs misstänkta delaktighet ska tas upp då.

Jori Lehterä har spelat 24 NHL-matcher för Philadelphia Flyers den här säsongen.

Klubben och spelarfacket har inte uttalat sig om saken.

ARTIKELN HANDLAR OM