Zorro-mål bäddade för Rögles seger

Besegrade tabelltvåan Färjestad på bortaplan i SHL

avFrida Fagerlund

Färjestad kom visserligen tillbaka efter en mardrömstart.

Men ett Zorro-mål lade grund för en viktig seger för Rögle.

– Det målet tar nog högstaplatsen, säger Nils Höglander.

Knappt hade matchen mellan Färjestad och Rögle hunnit starta innan bortalagets Samuel Jonsson hade lagt in pucken bakom Markus Svensson.

Fem minuter senare utökade dessutom Leon Bristedt ledningen till 2–0.

– Otroligt skönt att vinna en sådan här match, säger Nils Höglander i C More efter mötet.

– Vi fick en riktigt bra start och fortsatte så hela matchen.

Kom tillbaka

Men om inledningen av den första perioden var en mardröm för Färjestad, så var andra halvan definitivt lite mer av en dröm.

Först reducerade Oskar Steen till till 1–2 innan Joakim Nygård kvitterade strax innan paus. Andra perioden såg ut att bli mållös, men trots en hel del Rögle-lägen var det Färjestad som fullbordade sin vändning genom Theodor Lennström.

Höglander med Zorro-mål

Det visade sig att missade frilägen blev kostsamma för Färjestad. Efter videogranskning godkändes nämligen Nils Höglanders Zorro-mål som innebar 3–3.

– Jag tänkte att jag skulle testa. Har aldrig gjort ett sådant mål i en match men det tar nog högstaplatsen, säger Höglander och rycker på axlarna.

Därefter var det bara Rögle, som till slut vann med 6–4 sedan Ted Brithen och Daniel Zaar utökat. Segern innebär att laget nu ligger på en tionde plats i SHL-tabellen.

Färjestad, som hade möjlighet att gå upp i topp, ligger fortsatt bakom ledande Luleå.

– Vi är inte påkopplade i dag, de är snabbare varenda gång. Vi spelade ingen bra ishockey totalt sett. De förtjänar segern, säger tränaren Johan Pennerborn i C More.

ARTIKELN HANDLAR OM