Publicerad 2018-04-28

Tre Kronor visar fin form inför VM.

Mot Ryssland kom den andra raka segern.

– Vi visar att det finns både spets och bredd i det här laget, säger förbundskapten Rikard Grönberg i SVT.

Tre Kronor inledde Sweden Hockey Games med en stabil 3-1-seger mot Tjeckien i torsdags.

Till lördagens match mot stornationen Ryssland fick man förstärkning i form av SHL-succén Elias Pettersson (som vilade i den första matchen) samt NHL-forwarden Adrian Kempe.

Men det var en annan spelare som klev fram och gav Tre Kronor ledningen, nämligen John Norman, till vardags i Jokerit. I slutet av den första perioden satte han 1-0-målet.

”Fantastiskt bra”

I den andra perioden visade tidigare nämnde Adrian Kempe klass när han serverade Lawrence Pilut till 2-0 – och några minuter senare ökade Sverige på sin ledning till 3-0 genom Jacob Nilsson.

– Sverige spelar fantastiskt bra, sa experten Mikael Renberg i SVT efter den andra perioden.

Höll undan

I den tredje slog Tre Kronor av på takten en aning och med drygt sex minuter kvar att spela kunde Alexej Byvaltsev spräcka den i övrigt fenomenale målvakten Magnus Hellbergs nolla fram till 3–1 (slutresultatet).

– Jag tycker det känns ganska stabilt över 60 minuter. Vi visar att det finns både spets och bredd, säger förbundskapten Rikard Grönberg i SVT.

Segern innebär att Sverige leder turneringen, en poäng före Finland, som man möter i den tredje och sista matchen i morgon, söndag.