Hyllar Frölundas fans efter islossningen

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Inte ett mål sen den 3 januari och hårt ifrågasatt.

Men Simon Hjalmarsson svarade genom två mål.

Nu hyllar han Frölundafansen.

– Jag har inte märkt av någon kritik alls. Alla har verkligen stöttat mig och förhoppningsvis kan jag bjuda tillbaka än mer nu i slutspelet, säger han efter 3-0-segern mot Skellefteå.

Foto: Bildbyrån
Simon Hjalmarsson firas efter sitt mål.

Värvad som en tänkt målkung, Frölundas ersättare för de NHL-flyktade måltjuvarna från fjol. Men säsongen har, sett till poängskörden, varit ett stort misslyckande för Simon Hjalmarsson. När slutspelet skulle inledas hade han inte gjort ett enda mål på de 20 senaste matcherna.

Men slutspel är lika med ny säsong.

– Så är det. Grundserien spelar ingen roll längre och det här var en perfekt start, säger han.

Målet lyfte självförtroendet

Med 43 sekunder kvar av den andra perioden tog han vara på Victor Olofssons sidledspassning - och plötsligt sköt självförtroendet i höjden.

– Jag får ingen riktig träff, men pucken lyckas trilla in. Det är en sån liten grej som kan vända på hela steken. Man får lite självförtroende, man får lite mer fart under rören helt plötsligt.

Det andra målet var också ett typiskt måltjuvsmål. Ett skott från blå, och framför mål stod Hjalmarsson och styrde in 2-0 med en högt hållen klubba. Videobedömning följde, och efter Skellefteås två bortdömda mål var han nervös.

– Den kändes inte hög, men man var ju lite orolig i och med att de dömt bort två tidigare. Jag hade marginalerna på min sida i dag.

Inte märkt av kritiken

Han har ifrågasatts av fansen i både matchlajvar och forum. Men själv har han inte märkt av någon kritik. Efter matchen fick han höra att publiken till och med sjöng hans namn under matchen.

– Jag missade det, men kul att höra i efterhand. Och jag måste verkligen säga att alla har stöttat mig under hela säsongen. Det har säkert varit mer negativt på nätet, men alla som jag har stött på har verkligen uppskattat mig och pushat för att jag ska komma dit jag vill vara. Jag uppskattar verkligen att fansen har stått bakom mig, trots att säsongen inte blivit som jag tänkt mig. Men förhoppningsvis kan jag bjuda tillbaka nu i slutspelet.

Vad betyder de här målen för dig?

– Självförtroendet upp igen. Jag känner ju att jag vågar mer, jag ser möjligheter i stället för att spela för att inte göra misstag. ”Nu ligger jag på plus, då kanske jag vågar…”. Det är ju den spelartypen jag är. Förhoppningsvis kan jag bygga något riktigt bra på det här under resten av slutspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM