Efter storförlusten mot HV71: nytt bottennapp mot brutalt nederlagstippade Södertälje.

Storsatsande Linköping har av en i stort sett enig hockeyexpertis tippats som ett topplag den här säsongen.

Lika överens har experterna varit om att Södertälje är ett lag för kvalserien.

Därför var SSK:s seger med 2–1 mot LHC kvällens stora skräll.

”Fantastisk insats”

– Vi gör en fantastisk laginsats. Det här var fantastiskt kul, säger Södertäljes målvakt Björn Bjurling till ppv.

– Så här blir det när alla jobbar stenhårt för varandra. Och det är det enda konceptet som gäller för oss, säger han.

Bjurling var hemmalagets främsta spelare och fick stundtals jobba hårt när Linköping öste på. Men SSK behöver dock inte skämmas för segern.

Lehoux matchvinnare

Jonas Almtorp sköt 1–0 efter knappt tre minuters spel och SSK höll den ledningen till drygt halva matchen var spelad. Då sköt – förre SSK-forwarden – Joakim Eriksson kvitteringen, i spel fem mot fyra.

Avgörandet dröjde sedan fyra minuter in i sista perioden. Yanick Lehoux noterades för målet, men det såg ut som en LHC-spelare styde pucken in i eget mål.