Schweiz slår ut Finland ur hockey-VM

avMalin Wahlberg

Finland är utslaget ur VM.

Schweiz vände kvartsfinalen efter tre mål på fyra minuter.

– Det känns skit att förlora så här, säger Mikael Granlund enligt Hufvudstadsbladet.

Finland har imponerat i VM och slagit USA och Kanada. Men laget har även förlorat mot Danmark och Tyskland. I kvartsfinalen mot Schweiz fick turneringen ett abrupt slut.

Markus Nutivaara gav Finland ledningen i den första perioden, men sedan var det slut på det roliga. 

Efter halva den första perioden kvitterade Enzo Corvi. Tre minuter senare gav Joel Vermin Schweiz ledningen. Det var dock inte slut där. Bara 36 sekunder senare ökade Gergory Hofmann på till 3-1 och Finland var i rejäl brygga.

”En katastrofal förlust”

I mitten av den tredje perioden reducerade Mikko Rantanen, men Finland kom inte närmare än så. Schweiz vann med 3–2 och Finland är utslaget ur VM.

– Jag har aldrig tidigare varit med om att förlora och åka ut i det här skedet av turneringen i VM. Det känns skit att förlora så här, säger lagkaptenen Mikael Granlund och fortsätter:

– Vi spelade bra ishockey största delen av tiden. Vi hade bra stämning i laget och en fin grupp killar och vi spelade bra som jag sa. Det är svårt att säga något just nu.

Kritiken är hård i Finland efter uttåget. ”Ett fiasko” och ”En katastrofal förlust”, skriver finska tidningen Iltasanomat. Det stod dock sedan tidigare klart att förbundskapten Lauri Marjamäki skulle lämna ”Lejonen” när turneringen var över.

– Spelarna hade en dröm, men nu är den borta. Det känns tomt. Det här är hockey. Jag är besviken, säger Marjamäki på presskonferensen.

Foto: DAVID W CERNY / X01548
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM