Frölunda ryckte upp sig och vann mot Dif

Publicerad 2016-03-16

Djurgården hade Frölunda i brygga.

Men hemmalaget tog sig tillbaka från dubbla underlägen och vann till slut med 4-2.

Det kan man tacka 20-årige Artturi Lehkonen för. Finländaren både inledde och avslutade målskyttet i segern.

Djurgården skaffade sig en snabb ledning borta mot Frölunda. Robin Alvarez satte ledningspucken redan efter knappt fyra minuter.

1-0 stod sig perioden ut efter starka 20 minuter av bortalaget. Men kvitteringen kom snabbt i den andra perioden genom Artturi Lehkonen.

– Vi var lite stela och rostiga i första, säger tränare Roger Rönnberg i C More.

Bortalaget fick sedan måljubla ännu en gång – men också se Frölunda skicka in ytterligare en kvitteringspuck.

Andreas Johnson såg sedan till att hemmalaget, utan Joel Lundqvist, till slut tog ledningen. Han ordnade 3-2 i början av den tredje perioden.

Avgjorde definitivt i boxplay

Djurgården plockade ut målvakten Mikael Tellqvist med tre minuter kvar av matchen och lyckades fixa ett avslut i powerplay. Men i stället för en kvittering släckte Frölunda ljuset för Dif när Lehkonen kom fri och gjorde 4-2 med en man mindre på isen.

20-årige Lehkonen, som gjorde 16 mål på 49 matcher i grundserien fixade nu två mål direkt i slutspelet och gav Frölunda precis den start man önskat på kvartsfinalserien.