Juniorkedjan glänste när Växjö tog första segern

avHans Abrahamsson

HOCKEY

GÄVLE. Två raka förluster i inledningen – men mot Brynäs lossnade det för Växjö.

Det var juniorkedjan som visade vägen för de regerande mästarna.

– Vi bara kör och tänker inte så mycket på vad vi ska göra, säger tysken Dominik Bokk efter 4–1-segern. 

Bara 3 749 hade kommit till Gavlerinken och de fick se Brynäs andra raka hemmaförlust.

Växjö hade inlett SHL med förluster borta mot Timrå och hemma mot Linköping. Dessutom har smålänningarna bara gjort ett mål på de två matcherna.

Det lossnade i stället med besked mot ett Brynäs som kom från seger och en bra match mot Rögle. 

På elva sekunder i den tredje perioden gjorde Växjö två mål och gick från 2–1 till 4–1 och matchen var mer eller mindre avgjort. 

Först sköt Linus Fröberg 3–1 sedan gjorde nyförvärvet Roman Horak 4–1. 

Men under de två första perioderna handlad det mesta av Växjös offensiv om juniorkedjan med Pontus Holmberg, Jonas Røndbjerg och Dominik Bokk.

Brynäs öppnade bäst, men det var Växjö om tog ledningen. Pontus Holmberg, 19, pricksköt sitt första SHL-mål framspelad av Dominik Bokk, 18 och Jonas Røndbjerg, 19.

Brynäs kvitterade i mittperioden när nyförvärvet Robert Kousal gjorde mål för fjärde gången på lika många matcher. Även det här målet kom i power play.

Mål med en sekund kvar

På tal om power play.

Växjös ledningsmål till 2–1 kom i den spelformen och det kom med en sekund kvar av mittperioden.

Passningsläggare Bokk var nu avslutaren Bokk. Tysken snärtade in pucken och gav Växjö ett riktigt tungt mål att gå på inför slutperioden.

– Härligt att gå till periodpausen med en ledning med ett mål i sista sekunden så det var perfekt för mig och laget att jag gjorde säsongens första mål.

Hade du koll på hur lite tid som var kvar?

– jag visste att det var lite tid kvar, men inte exakt hur lite. När jag tittade på klockan efter målet såg jag att det bara var en sekund kvar, säger Bokk som sedan hyllade sina kedjekamrater:

– Båda två är väldigt duktiga och det är riktigt kul att spela med dem för de är skickliga och jobbar hårt. Vi sätter inte för mycket press på oss själv. Vi kör och tänker inte så mycket på vad vi ska göra., säger Bokk.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM