AIK vann inför fullsatt Hovet – Leksands svit bruten

Publicerad 2019-02-15

AIK slog Leksand.

Hovet kokade och känslorna svajade.

AIK dominerade långa stunder, men det krävdes straffar för att knäcka Leksands supersvit.

– Underbart, så jäkla skönt, säger AIK-keepern Robin Wallin som fick hoppa in och bli hjälte.

Leksands IF

Stormötet mellan serieledaren AIK och ett formtoppat Leksand innebar helt utsålt på Hovet.

Men hemmapubliken tystnade när AIK-målvakten Erik Källgren tvingades kliva av redan 10.51 in i matchen och när sedan Johan Porsberger gav Leksand ledningen kort därefter, i spel fem mot fyra.

– Jag fick en halvrisig träff, pucken hamnade för långt fram, men skönt att se den sitta, säger målskytten i C More i pausen.

I mellanperioden, 2.36 in i densamma, fick dock hemmapubliken jubla – över ett kaosartat mål.

”Kändes snyggt”

Gary Nunn stod placerad framför motståndarburen och slog på flera returer och till slut hamnade pucken över mållinjen.

Domaren slog genast ut med armarna med avsikt att döma bort målet, men till slut – efter starka AIK-reaktioner – valde han att videogranska – och döma mål.

Det var också startskottet för en total överkörning.

Spelet var konstant förlagt i Leksandszonen, AIK radade upp chanser och till slut kom 2–1.

Anton Holm behövde bara hålla fram klubban och raka in pucken i öppen bur efter ett vackert klapp-klapp-spel med kedjekamraterna Jesper Frödén och Fredric Weigel.

– Det målet kändes snyggt, säger Holm innan han får se reprisen.

– Ja, du ser. Pucken går som på ett snöre. Snyggt.

Reserven hjälte

Men trots hemmalagets kraftiga övertag var tredje perioden bara knappt två minuter gammal när Porsberger höll sig framme igen och raka in 2–2-pucken.

AIK fortsatte att rada upp målchanser i tredje perioden och sköt totalt 37 skott, jämfört med Leksand 19, men matchen gick till förlängning och sedan straffar.

Då blev inhoppande reserven Robin Wallin stor hjälte i AIK-målet. Han räddade samtliga straffar samtidigt som Christian Sandberg gjorde mål.

AIK bröt därmed Leksand supersvit på åtta raka segrar.

– Ett fullsatt Hovet, det är fantastisk atmosfär och enklare att komma i gång, säger Wallin i C More efteråt.

– Det känns underbart, så jäkla skönt, fortsätter han.