Tumult avslutade toppmötet

Publicerad 2019-02-02

LULEÅ. Ex-AIK:aren Robin Kovacs firade Luleås seger med att håna (?) Djurgårdens fans.

– Jag gillar dem inte, säger 22-åringen efter 2–1-segern.

Nu sågas han hårt.

– Det är brist på respekt, säger Djurgårdens Niclas Bergfors.

Luleå HF

En i övrigt snäll match avslutades med ett riktigt råkurr när lagen skulle kliva av isen. Vid det sarghörn där Djurgården kliver av isen, och där Luleås klack håller till, började många spelare att bråka med varandra efter slutsignalen.

Det som såg ut att utlösa djurgårdarnas vrede var när förre AIK-forwarden Robin Kovacs först åkte förbi sin egen klack och tackade och sedan fortsatte förbi de tillresta djurgårdssupportrarna.

– Han åker dit och dunkar klubban (i plexiglaset) mot våra fans. Han har gjort det förut när vi mött dem också. Det är brist på respekt. Det blir man inte glad över, säger Djurgårdens Nicklas Bergfors.

Det är inte första gången?

– Nej, så de måste ju säga till honom på något sätt… Så där agerar man inte, säger Bergfors.

Kovacs fick matchstraff för agerandet.

– Det ska han ha, tycker Bergfors.

Kovacs själv:

– Jag gillar väl inte dem så jättemycket, rent ut sagt. Jag har spelat i AIK, varit AIK:are i grunden. Klart man har en speciell känsla gentemot de andra Stockholmslagen.

Dramatisk seriefinal

Det var annars upplagt för en riktig hockeyfest i Coop Arena. Tabellettan Djurgården mot tvåan Luleå och det blev precis så jämnt och spännande som många tippat på förhand.

Efter två perioder ledde hemmalaget med 2–1, ett resultat som stod sig även i den tredje perioden.

Trots några riktigt heta lägen, Robin Norell var närmast med ett stolpskott, kunde inte gäster överlista Joel Lassinantti.

Match med olika ansikten

De två första perioderna var en match med två helt olika ansikten.

Luleå dominerade den första perioden totalt och 2–0-ledningen var snarast i underkant. Einar Emanuelsson tråcklade in ledningsmålet och Oskar Engsund gjorde det andra med ett inte alls otagbart skott från blålinjen bakom Robin Jensen.

Djurgården var nästan lika överlägset i mittperioden, men trots ett stort spelövertag hade de svårt att skapa de där riktigt heta lägena. Reduceringen kom dock efter 12.37.

Axel Jonsson-Fjällby jobbade fram pucken till Marcus Davidsson, som fri vid den bortre stolpen kunde raka in pucken i öppet mål

Segern betyder att Luleå återtar serieledningen inför landslagsuppehållet. Djurgården åkte i och med förlusten ner från första till fjärde plats i den så jämna tabellen.