Starkbaum spikade igen när Brynäs vann

Publicerad 2015-11-25

Räddade 27 skott och tre frilägen i hemmavinsten

Bernhard Starkbaum var glödhet i matchen mot Färjestad.

Målvakten räddade tre frilägen och stod för flera fina räddningar när Brynäs vann med 3-0.

– Vår defensiva insats var nyckeln till segern, säger Starkbaum till C More.

Brynäs IF

Brynäs tog tag i taktpinnen direkt från start och skaffade sig två farliga lägen redan i den första spelminuten.

Det skulle dröja till mitten av den första perioden innan Nick Johnson kunde ge Brynäs ledningen framspelad av SHL:s poängkung Anton Rödin.

Färjestad hade stora stunder svårt att etablera sig i offensiv zon mot ett organiserat och aggressivt hemmalag som anfördes av förstakedjan med Anton Rödin, Oskar Lindblom och Greg Scott.

Lindblom med delikatess

Det var också de två förstnämnda som höll sig sig framme och kunde utöka ledningen i den andra perioden med en riktig delikatess. Oskar Lindblom snurrade runt Johan Ryno, vek in framför mål och utökade Brynäs ledning till 2-0.

Bernhard Starkbaum räddade 27 skott för Brynäs och stod för flera fina räddningar. Den österrikiske målvakten gjorde en monsterräddning på Richard Wallins friläge.

Färjestad tryckte på för en reducering, men i stället kunde Daniel Mannberg sätta spiken i kistan i tom bur och fastställa slutresultat till 3-0.

Brynäs avancerade i och med segern till en tredjeplats i tabellen. Färjestad ligger allt jämnt kvar på sjätteplatsen, två poäng före Djurgården.

– Vår defensiv var nyckeln till vinsten. Vi blockerade många skott och när de flesta skotten kommer utifrån ska det inte vara några problem för mig att rädda dem, säger Starkbaum till C More.