Berglund målskytt – efter åtta månader

Publicerad 2016-01-07

Patrick Berglund har dragits med problem i axeln.

Han fick hela hösten spolierad.

Men sedan jul har Patrik Berglund kunnat köra för fullt – och i natt kom det förlösande första målet.

Synd för honom att Gabriel Landeskog släckte St Louis segervittring.

Landeskog blev matchvinnare.

Förra säsongen blev det 27 poäng på 77 matcher för den skadedrabbade svensken. Men sedan dess har en axelskada hållit St Louis-svensken, som ingick i OS-silverlaget i Sotji, borta från spel.

I augusti opererades han och har genomgått en försiktig rehabilitering.

När St Louis mötte Toronto natten till i söndags kom den efterlängtade comebacken, och Berglund bildade kedja med David Backes och Magnus Pääjärvi.

Nattens möte med Colorado stod 1–1 i inledningen av andra perioden när svensken snodde pucken i mittzon och avancerade fram på högersidan. Med ett snärtigt handledsskott passerade han Varlamov i Colorado-målet.

Nära straffavgörande

St Louis såg ut att gå hem med segern när Gabriel Landeskogs Colorado tog ut målvakten och vände allt i slutet. Kvittering med dryga minuten kvar, och sedan ett läckert övertidsavgörande signerat svenske lagkaptenen med bara 17 sekunder kvar till straffavgörande.

– Det var verkligen kul ute där, en stor seger, sa Landeskog i matchintervjun på isen direkt efter slutsignal.

Se Landeskogs avgörande här (extern länk)