Pantern slog serieledaren AIK

Uppdaterad 2015-10-16 | Publicerad 2015-10-15

Pantern är tillbaka på vinnarspåret.

I senaste matchen bröt man en tung förlustsvit efter förlängning och på torsdagen slog man självaste serieledaren AIK med klara 4–0.

Pantern inledde säsongen strålande men hade fram till förra matchen en rejäl dipp. Segern mot Vita Hästen var efterlängtad och tycks ha gett energi.

För istället för att AIK åkte ner till Malmö och plockade tre enkla poäng var det Pantern som ville mest.

Efter en mållös period fick Pantern utdelning i den andra när Emil Sandin sköt in 1–0. I powerplay kunde sedan Fredrik Händemark utöka hemmalagets ledning.

AIK var aldrig nära

Det var inte AIK:s dag. Lägena fanns där, men inga särskilt farliga. Pantern däremot forsatte att spela fint och i den sista perioden sköt Erik Nyström vackert in 3–0 efter en fin passning av Pontus Netterberg. Daniel Andersson punkterade matchen med halvminuten kvar och den oväntade överkörningen var ett faktum.

– Det var ingen som hade trott det på förhand. Men det visade sig att det inte finns några enkla poäng att plocka. Det är ett getingbo och alla kan slå alla, säger C Mores expert Tobias Hall.