Och tycker att Hockeyallsvenskan borde minska antal lag i serien efter mötet med Bik Karlskoga.

– Jag blir skogstokig och vill aldrig mer se något sånt där på en is. Jag tycker inte att han (Oliver Eklind) eller Karlskoga ska få spela en match till den här säsongen, säger Jonathan Dahlén.

Linus Karlsson satte 1–0 för Bik Karlskoga efter tre minuter.

Sedan var det Timrå för hela slanten.

Fem hemmaspelare gjorde varsitt mål i första perioden och när sedan Valtteri Pirakka ådrog sig ett matchstraff för interference blev det rejält mörkt för Karlskoga.

Visserligen gjorde Timrå inget mål i det efterföljande numerära överläget men strax därefter sköt Jonathan Dahlén sitt andra mål.

”Vidrigt och pinsamt”

I tredje perioden fick gästerna ett till matchstraff när Oliver Eklind visades ut för charging. Albin Lundin låg kvar på isen men kunde till slut ta sig av på egen hand. Lundin vårdades av sjukpersonal efter matchen och har troligtvis en hjärnskakning.

– Det är vidrigt och pinsamt, skamfullt. Det är tragiskt. Man borde bli så hårt straffad som lag. Jag blir skogstokig och vill aldrig mer se något sånt där på en is. Tycker inte att han eller Karlskoga ska få spela en match till den här säsongen, säger Jonathan Dahlén.

Matchen vann Timrå med 8–3 efter bland annat tre mål av Jens Lööke.

Jonathan Dahlén, som innan nedsläpp prisades som hockeyallsvenskans mest värdefulla spelare samt årets forward, gjorde två mål och tre assist.

I Södertälje vann hemmalaget en rejält svängig historia mot Västervik med 8–6. Stor matchhjälte blev Ludwig Blomstrand som klev fram när det behövdes som mest.

Med tre minuter kvar satte han sitt tredje mål för kvällen när han gjorde 7–6 innan han fastställde slutresultatet i tom kasse med sitt fjärde mål.

Västerås vann mot Vita Hästen med 5–2. Därmed skuggar man med sina fyra poäng Timrå i toppen av slutspelsserien, två poäng bakom.

Oliver Eklind tacklade Albin Lundin och fick matchstraff.