Här är Finlands lag i kvartsfinalen mot Sverige

avMats Wennerholm

Publicerad:

KOSICE. Rikard Grönborg avslöjar som vanligt sitt lag mot Finland först timmen före nedsläpp.

Finländarna meddelade sitt redan efter värmningen här i Kosice.

Flera timmar innan match.

Och det blir exakt samma lag som förlorade mot Tyskland med 2–4 senast.

Finlands förbundskapten Jukka Jalonen håller ingenting hemligt inför nedsläpp.

Det blir överraskningen Kevin Lankinen som står.

VM-debutanten som spelade för Chicagos farmarlag Rockford IceHogs i vintras och ett tag till och med var nedskickad till farmarlaget farmarlag Indy Fuel i ECHL.

Men i VM har 24-åringen gjort succé.

Målvaktssidan är Finlands hopp

Han har utklassat både Henrik Lundqvist och Jacob Markström med en räddningsprocent på fina 93,81, vilket ger en femteplats i målvaktsligan.

Henke är först på trettonde plats med sina 89,92 och Jacob Markström har en bottenplacering med sina 84,31. Mest för att lagkompisarna lämnade honom ensam mot Ryssland.

Målvaktssidan är Finlands hopp inför kvällens kvartsfinal. Den enda gren finländarna slår Sverige rent statistiskt.

”Kan köra över honom”

Jukka Jalonen har ju redan skjutit över allt favorittryck på Sverige och menar att Finlands chans är att de slår ur underläge.

– Vi vet vilken press Sverige spelar under, vilket kaos det blir om de förlorar. Om ett NHL-lag förlorar mot ett FM-ligalag skulle det inte kännas bra. Allt tryck finns på dem, sa han efter gårdagens träning.

Luleås nyförvärv Juhani Tyrväinen fortsätter som center i förstakedjan och kriget har sakta trappats upp inför matchen. Senast i raden är finländske backen Petteri Lindbohm, som säger till Hufvudstadbladet:

– Om någon står på rälsen då jag kommer så kan jag köra över honom. Det bästa sättet att stanna är att köra in i en motståndare.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM