Rögle vände efter jätteblundern

Publicerad 2020-02-01

Det har stormat kring Oskarshamn.

Men trots att de bjöds på 2–0-målet uteblev ny tränare-effekten för nästjumbon i SHL.

– Aldrig sett något sådant förut, säger Rögles Dennis Everberg efter 5–3-segern.

Första matchen med Per-Erik ”Perra” Johnsson som tränare – då gick IK Oskarshamn fram till 2–0 borta mot Rögle efter en väldigt märklig situation. Försvararen Eric Gelinas passade pucken på egen målvakts skridsko, och pucken gled in bakom Christoffer Rifalk.

– Aldrig sett något sådant förut, jäkligt olyckligt, det ska inte hända, säger Rögles Dennis Everberg till C More.

Trots det kom hemmalaget i kapp – och de hann göra det innan andra perioden var slut. Dominik Bokk reducerade i numerärt överläge – och sedan, fjorton sekunder före periodvilan, lyckades Dennis Everberg bli målskytt med knät när han framför mål styrde in Samuel Johannessons skott.

Sedan i tredje perioden var det Oskarshamn som hamnade i målvaktsbekymmer, Tex Williamsson skadade huvudet när en Röglespelare åkte in i honom. Han tvingades byta och ersattes av Fredrik Pettersson-Wentzel.

Efter det fullbordade hemmalaget vändningen – på 34 sekunder satte Ted Brithén ett och passade fram till ett annat mål och plötsligt ledde Rögle med 4–2. Oskarshamns nye tränare Per-Erik Johnsson plockade ut keepern med två och en halv minut kvar och i öppen kasse kom 5–2 genom Daniel Zaar, hans trettonde SHL-mål för säsongen.

5–3-seger till slut för Rögle – och en förlust alltså i Johnssons debutmatch som tränare för Oskarshamn som sparkade Håkan Åhlund tidigare i veckan.

– Det finns saker och ting som kunde varit bättre, vi har inte riktigt det där greppet om Rögle, säger Johnsson.

Nu väntar ett landslagsuppehåll och lite tid arbeta med truppen för 61-åringen som presenterades ett dygn före förlusten mot Rögle. Nästa match för Oskarshamn är borta mot Örebro den elfte februari.