Nollat senast – nu levererade Färjestads offensiv

Publicerad 2020-02-15

Efter att ha blivit nollat senast fick Färjestad fart på offensiven hemma mot Brynäs.

Färjestad vann med 5–2 i en match där samtliga av hemmalagets mål gjordes under matchens sista 23 minuter

– Vi var bestämda att göra en bra prestation, säger Färjestads Markus Svensson i C More.

Brynäs IF

Lite mindre än ett dygn efter att Färjestad hade nollats hemma mot Skellefteå skrinnade Karlstadlaget återigen ut på hemmaisen.

Med en senare matchstart än vanligt, 20.00 på grund av Svenska rallyt, släpptes pucken. Och precis som i fredags hade Färjestad svårt att få pucken i nät.

Åtminstone under matchens första halva.

Lossande efter kvitteringen

För när Jonathon Blum kvitterade till 1–1 med tre minuter kvar av mittakten lossnade det för värmlänningarna – rejält.

Visserligen blev det inga fler mål i den andra perioden men redan 16 sekunder in i tredje kunde Linus Johansson ge Färjestad ledningen. En ledning som Gustav Rydahl byggde vidare på sju minuter senare, fint framspelad av poängkungen Marcus Nilsson.

Men redan i bytet efter skulle Marcus Björk, Brynäs nyförvärv från Malmö, presentera sig. Med ett välplacerat slagskott i Markus Svenssons bortre kryss sköt han in reduceringspucken och sitt första mål i Brynäs tröja.

”Jäkligt bestämda”

Men Färjestad var numret starkare. När Brynäs chansade med att ta ut Samuel Ersson ur målet med tre minuter kvar kunde Victor Ejdsell utöka för Färjestad som till slut vann med 5–2 efter ytterligare ett mål i tom kasse.

– Vi kändes jäkligt bestämda redan på morgonen när vi samlades. Vi var bestämda att göra en bra prestation och det gör vi som lag, säger Färjestads Markus Svensson i C More.

Segern tar Färjestad upp på andra plats i SHL-tabellen.

– Nu handlar det om att fortsätta framåt och uppåt, säger Svensson.