Mora tog sjätte raka segern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-04

Besegrade Malmö i kväll: Vi kan slå alla lag i serien

Mora tog sjätte raka segern i allsvenskan, hemma mot Malmö, 3–2. Nu är det bara en poäng som skiljer Mora från en direktplats till kvalserien.

– Vi bara kör på och har marginalerna med oss. Vi har visat att vi kan slå alla lag i serien, sade Moras JVM-back Mattias Ekholm.

Något skönspel bjöds inte, det var kamp i 60 minuter. Hård kamp, mycket fysiskt spel. Och en del marginaler som var till Moras fördel. Som när Malmö träffade både ribban och ena stolpen bakom Mora-målvakten Lars Johansson i första perioden. I stället rakade Skånefödde Martin Johansson in 1–0 för Mora i slutet av första perioden.

I mitten av andra perioden gjorde Mora 2–0, och fick också lite andrum tack vare 3–1-målet tidigt i sista peroden.

Moras backar fick slita hårt i sista perioden, Mattias Ekholm gjorde ett mycket stort arbete. Ekholm erkände efteråt att hans lag kom undan med blotta förskräckelsen i slutminuten när Malmö plockat ut målvakten Markus Svensson.

– De hade ett par riktigt farliga styrningar. Mål där och det hade inte varit lika uppåt som det är nu, sade Ekholm.

Ekholm är uttagen i det svenska JVM-laget som snart drar till Kanada. När han senast var iväg med landslaget förlorade Mora fyra raka matcher innan allsvenskans berg-och-dal-bane-lag hittade in på rätt spår igen. Nu har Mora sex raka segrar och är bara en poäng efter Malmö som är tabelltrea.

– JVM är det största man kan uppleva som junior, klart jag vill vara med där. Men samtidigt blir det lite tråkigt att lämna laget. Vi har verkligen ett härligt go. Många unga spelare som bara kör på, sade Ekholm som fick mycket beröm av båda lagens tränare efter matchen.

– En klassback, en härförare på isen. Han har utvecklats enormt mycket, berömde Mora-tränaren Harald Lückner.

– Vi tittar på olika lösningar att ersätta honom under JVM. Helst vill vi ha en till back permanent men marknaden är mager, fortsatte Lückner.

Malmö har bara en seger på de fem senaste matcherna men lagets tränare Göran Karlström var ändå ganska nöjd efteråt.

– Vi skapade chanser men fick inte dit pucken, sade han.

Bofors tog viktiga poäng hemma mot Borås, vann 7–3 och har samma poängantal som Mora.