Forsberg hjälte med straff på övertid

”Jag tänkte inte så mycket”

Uppdaterad 2018-02-21 | Publicerad 2018-02-14

LAS VEGAS. Filip Forsberg är tillbaka!

Han blev stor hjälte när han i natt fullbordade en fantastisk Nashville-vändning mot St. Louis med ett straffmål – på övertid.

– Jag tänkte inte så mycket, jag försökte bara pricka in pucken. Väldigt skönt med tanke på hur matchen hade sett ut innan dess, säger ”Flipper” till Sportbladet efter 4-3-segern

Nä, Predators svenske skyttekung har aldrig direkt varit borta, men han gick ju skadad länge och blev sedan, till allmän vrede i Nashville, avstängd tre matcher för en tuff tackling.

Så det kändes ändå som ett slags återkomst när den 23-årige masen avgjorde nattens drama mot Blues hemma i sjövilda Bridgestone Arena.

”Händer inte varje dag”

Övertidsperioden hade pågått i 1.19 när han slogs omkull – och tilldömdes en straff.

Den satte han iskallt.

– Sånt händer inte varje dag. Det är första straffen jag slagit här borta som inte varit del av straffavgörande, säger han när vi talar med honom efteråt.

– Jag tänkte inte så mycket, jag försökte bara pricka in pucken. Väldigt skönt med tanke på hur matchen hade sett ut innan dess.

Ja, Filips avgörande mål var kulmen på en en dramatisk vändning.

När tredjeperioden började hade gästerna 3-0-ledning, efter mål och assist av Alex Steen, men i mitten av slutakten gjorde Calle Järnkrok sitt fjortonde mål för säsongen, på assist från Mattias Ekholm och PK Subban – och sedan gick lavinen.

– Vi började spela hockey igen. De två första perioderna var under all kritik, fortsätter Filip.

– Men det känns jäkligt bra att vi hittar sätt att vinna även när det sett ut så.

Washington Capitals hade rakt motsatt upplevelse under sitt gästspel i Winnipeg.

De var i ledning med 3-1 i mitten av tredje perioden, bland annat med hjälp av mål signerade Nicklas Bäckström och Andre Burakovsky.

Men Jets kom tillbaka och utjämnade med 15 sekunder kvar av ordinarie matchtid. Sedan avgjorde Tyler Myers på övertid.

För New York Rangers började det tungt i Minnesota. Redan efter drygt sex minuter hade Wild ledningen med 3-0.

Henrik Lundqvist och hans kompisar kammade dock till sig, stoppade blödningen och hade i mitten av andra perioden reducerat två gånger om.

Närmare än så kom de dock inte.

Joel Eriksson Ek hade en assist för Minnesota.

Nattens skräll:

Östjumbon Buffalo slog tabellettan Tampa med 5-3 hemma i Keybank Center.

Victor Hedman fick försöka trösta sig med en assist.

Jesper Bratt noterades för två assist i en holmgång New Jersey vann med 5-4 mot rivalen Philadelphia – efter straffavgörande.

Med den viktiga segern bröt Devils en fyra matcher lång förlustsvit och tog sig upp ovanför strecket igen.

Carolina Hurricanes hade målfest mot LA Kings i PNC Center.

7-3, skrevs segersiffrorna till.

Backen Justin Faulk fullbordade NHL-karriärens första hattrick och Victor Rask svarade för två assist.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se