Oskarshamn jagar tätt bakom ettan AIK i hockeyallsvenskan.

En jakt som fick sig en törn borta mot tabellfyran Karlskoga under fredagen.

Trots ett högt tryck mot hemmamålet i slutet kunde Karlskoga vinna med 2–1.

Oskarshamn låg inför fredagens match två poäng bakom ettan AIK. Vid en vinst skulle laget sätta press på Solnalaget som möter Tingsryd på onsdag. Men Karlskoga ville annat.

Oskarshamn inledde bäst. Men trots att tabelltvåan van skotten i den första perioden med 12–3 lyckades smålänningarna inte göra något mål. I stället var det Karlskoga som skulle göra det första målet.

Utvisningar hinder i kvitteringsjakten

Knappt två minuter in i den andra perioden slog Fredrik Forsberg till för värmlänningarna. En knapp kvart senare gjorde han det igen och Karlskoga kunde hålla perioden ut, mycket tack vare att Oskarshamn spenderade hela tio minuter av den andra perioden i utvisningsbåset.

Med dryga åtta minuter kvar av matchen tändes hoppet då Nicklas Heinerö styrde in Joakim Hildings skott i powerplay. Men Oskarshamn tappade direkt momentum genom att dra på sig ännu en utvisning kort efter reduceringsmålet.

Oskarshamn orkade med en sista forcering och hade med en sekund kvar ett jätteläge till kvittering, men Karlskogas Henrik Lundberg stod för en jätteräddning.

Matchen slutade 2–1 till Karlskoga.