Hetta gjorde mål – men Luleå nallade segern

Målskytten förvånad: Jag var inte beredd

Publicerad 2020-02-01

Vad ända in i glödhetta...?

Malmö förlorade mot Luleå med 1–3, men behållningen för en utomstående var Henrik Hettas förbryllade min när nallar regnade över honom.

– Jag var inte riktigt beredd, säger 30-åringen till C More.

För andra året i rad arrangerar Malmö Hockeyns dag till förmån för skolor på Filippinerna. Insamlingen har tydligt annonserats på hemsidan, men det kanske Henrik Hetta hade missat.

Eller så glömde han i stridens hetta.

Polyestern skymde isen

Nåväl, i ställning 0–2 mot Luleå gled högerforwarden upp på kanten och kastade en puck mot mål. Klubbor sträcktes dit, ingen nådde riktigt fram, men den slank ändå in i mål.

Och då kom nallarna. Hundratals, kanske tusen nallar kastades in från åskådarna tills isen knappt syntes under all polyester och plysch. Traditionen är hämtad från USA och de skänkta mjukdjuren ska skänkas till bättre behövande barn.

Att skyffla bort dem tog uppåt tio minuter, så för att inte förhala matchen bröts den andra perioden. De återstående två minuterna sköts över till en förlängd tredjeperiod.

”Det var häftigt”

I pausintervjun har Henrik Hetta svårt att välja vad han blev mest förvånad över – målet eller björnregnet.

– Det behövdes ett riktigt turmål, men jag tar det. Det med nallarna var häftigt. Jag var så förvånad över att det blev mål och ännu mer över nallarna.

På en fullständigt nallfri is gled serieledarna Luleå ifrån i sista perioden. Einar Emanuelsson ryckte till sig ett friläge och sprätte in 1–3, vilket stod sig matchen ut.