”Då blir det svårt att se honom i Toronto igen”

Nya teorin om William Nylander: ”Finns en chans”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Ingen William Nylander i NHL?

Nu kommer nya teorier om svenskens framtid.

– Det finns en chans att Toronto väntar tills i vår, säger hockeyreportern Renaud Lavoie på TVA Sports.

William Nylander, 22, står fortfarande utan kontrakt.

Om han inte kommer överens med Toronto Maple Leafs innan den 1 december kommer svensken inte få spela i NHL den här säsongen.

Samtidigt ryktas det om att han kan trejdas bort. Flera klubbar uppges vara ute efter 22-åringen och i helgen kom uppgifter om att Carolina Hurricanes står först i kön för en möjlig trade.

– Jag skulle bli chockad om han inte skriver på för Toronto, jag skulle bli väldigt överraskad. Jag tror att de gör framsteg, sa TSN:s Darren Dreger häromdagen.

”Dags att gå vidare?”

Och nu fortsätter spekulationerna om Nylanders framtid.

Ansedda Sportsnet pumpar ut rubriken ”Är det dags för Maple Leafs att gå vidare från Nylander?” och ger ordet till tidigare NHL-spelaren och numera experten Nick Kypreos.

– Jag hoppas att han inte slösar bort någons tid. Jag hoppas att det finns ett syfte med allt det här. Om du ska ta det här till slutet av november, då är det bäst att du inte bluffar. Om du gör det här för att bevisa något så borde du vara redo att missa säsongen för att genomföra det, säger Kypreos och fortsätter:

– Betyder det då att man tvingar fram en flytt som automatiskt tar dig till en klubb som är beredd att ge dig över sju miljoner dollar om året? Det kan vara en strategi. Jag har en känsla av att han kan vänta säsongen ut om han måste. Om så är fallet måste kanske Kyle Dubas gå vidare.

Och det är fler experter som uttalar sig.

Hockeyreportern Renaud Lavoie på kanadensiska TVA Sports kommer med en ny teori och menar att Toronto kan vara redo att vänta ut Nylander – tills i vår.

– Är de beredda att förlora honom för resten av säsongen och kanske ha nya kontraktssamtal under våren? Jag tror att det finns en chans. Visst, deadline är 1 december, men alla vet att det finns en bra chans att han skriver kontrakt i KHL. Folk säger att han förlorar pengar, men det är inget problem för han kommer få tillbaka dem, och det vet han, säger Renaud Lavoie och fortsätter:

– Om Leafs inte kan trejda honom till rätt pris finns det fortfarande en chans att han stannar hemma eller spelar i KHL och så kommer de (Toronto och Nylander) försöka hitta en bättre deal till våren. Men med det sagt: Om han inte är en Toronto-spelare den 1 december och spelar i KHL så blir det, oavsett vad Toronto säger, väldigt svårt att se honom i Toronto-tröjan igen efter allt det här, efter att han stannat hemma, inte spelat för laget och inte gått med på vad de lagt fram för honom.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM