Luleå besegrade formstarkt Örebro

Publicerad 2019-11-28

Luleå vann toppmötet hemma med Örebro med 4–1 i SHL.

Efter en utvisningstät och resultatlös första period i Norrbotten var det Örebro, som tagit 20 av 24 poäng de senaste åtta matcherna, som tog ledningen en och en halv minut in i andra perioden genom Jordan Boucher.

Luleå, som ledde serien inför torsdagens omgång, var inte sena med kvitteringen. Robin Kovacs spelade fram pucken till Einar Emanuelsson med tio minuter kvar av andra perioden, och en konstellation bestående av Daniel Widing och Nils Lundkvist levererade sedan Luleås vändning med sju minuter kvar av andra.

3–1 fick hemmalaget dock tacka gästerna för. I ivern att få bort pucken från eget mål råkade Örebros Aaron Ivring i stället peta in den i målburen. Erik Gustafsson, som var siste Luleåspelare på pucken, noterades för målet.

Och tvåmålsledningen var ingen som Örebro lyckades ta i kapp. I stället utökade Luleå sin ledning till 4–1 i slutet av sista perioden genom Niklas Olausson.

Luleå ligger tvåa i tabellen, på samma poäng som ettan Frölunda men med sämre målskillnad.

Luleå vann mot Örebro i SHL:s toppmöte på torsdagen. Arkivbild.