SHL Svenska hockeyligan

Bekräftar flytten: ”Ett svårt beslut”

Djurgårdens tunga smäll

avAndreas Käck

Sportbladets avslöjande är bekräftat:

Adam Reideborn lämnar Djurgården för KHL.

– Det var ett svårt beslut, säger han.

Häromveckan kunde Sportbladet berätta att Djurgårdens stjärnmålvakt Adam Reideborn, 27, lämnar SHL för spel i ryska Ak Bars Kazan.

Nu bekräftar Djurgården att det stämmer.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

– Ja, det blir ett äventyr. Jag har skrivit på för en säsong i Kazan. Det blir en utmaning, för det är en stor klubb i Ryssland, de vann titeln för ett år sedan, så det är ett bra lag och det blir en rolig utmaning, säger Reideborn själv.

Sportbladet har kunnat berätta att hans kontrakt är värt 35 miljoner rubel (cirka 5,2 miljoner kronor).

”Rätt val”

Men Reideborn säger att det inte var helt självklart att tacka ja.

– Det var faktiskt ett svårt beslut. Jag har trivts här och det var ändå Djurgården som fick mig att bli den målvakt jag är nu, de gav mig chansen. Men jag tänker att det kanske finns en chans att komma tillbaka till Djurgården i framtiden. Och hade jag inte testat det här nu när jag fick chansen hade det kanske känts dumt. Så ja, ett svårt beslut - men jag känner att jag gjort rätt val, säger 27-åringen.

”Vi utvärderar”

För Djurgården inleds nu jakten på en ersättare.

– Det här innebär att vi just nu utvärderar marknaden för målvakter och gör en bedömning för hur vi ska parera riskerna och utmaningarna i vårt övriga lagbygge sett till avsaknad av en målvakt och osäkerheten kring Marcus Högström och Emil Bemström utifrån den spelarbudget vi har till förfogande, säger sportchefen Joakim Eriksson i ett uttalande.